Loading...

Greydon Fields - Tunguska

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-05-2018

Tracklist

01. Sole Survivor
02. Autophobia
03. Tunguska
04. Golem
05. Defcon Zero
06. The Island
07. One Last Prayer
08. The Walking Dead
09. Inner Fire
10. Dancing On Our Graves

Greydon Fileds is een heavy metalband afkomstig uit Essen, Duitsland die actief is sinds 2011. Na EP Room With A View (2013) en debuutalbum The God Machine (2015) is Tunguska hun tweede langspeler. Ik had de band al wel eens gehoord, maar me er nog niet echt in verdiept; die gelegenheid krijg ik dus nu.

De muziek die het Duitse kwartet voortbrengt houdt het midden tussen melodieuze, klassieke metal en power metal. Niet al te spannend of uitdagend, wel lekker toegankelijk en uitnodigend om op mee te schreeuwen en de ledematen mee te laten bewegen. Invloeden zin er van de grote klassieke namen uit het metalgenre, waarbij Greydon Fields overigens wel voor een eigen pad probeert te kiezen. Er wordt niet zomaar een band of geluid gekopieerd.

Toch kom ik bij het beluisteren van tracks als titelnummer Tunguska, Autophobia, Golem en vooral Defcon Zero niet uit onder een gedachte als: waar heb ik dit meer gehoord? Het is die vertrouwdheid die zo hoort bij klassieke heavy metal. Greydon Fileds onderscheidt zich dan ook nauwelijks van de massa. Natuurlijk glijdt de muziek prettig naar binnen, en wordt er zeer degelijk gemusiceerd. Maar echt interessant of spannend wordt het nergens.

Op de tweede helft van het album vinden we met The Island en afsluiter Dancing On Our Graves de meest afwisselende nummers. Hier komt een beetje epiek de hoek omkijken, en dat mag ik wel. Daar tussen worden we ook nog eens getrakteerd op het meest thrashy nummer van het album: The Walking Dead beukt prettig weg, daar kan ik ook wel wat mee.

Voor de rest houdt het eerlijk gezegd niet echt over voor Greydon Fields. Het is al moeilijk genoeg om op te vallen in een overvolle zee aan releases, Tunguska is geen album dat daarbinnen potten zal breken. Wel zie ik de band op de podia van middelgrote Duitse festivals een menigte bezoekers vermaken met hun aanstekelijke metal.

Volker Mostert - zang

Gregor Vogt - gitaren

Patrick Sondermann - bas

Marco Vanga - drums