Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Les Anges Gardiens - Once Upon A Time

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-11-2017

Tracklist

01. Si Je Cours
02. D'où Vient Le Pas ?
03. La Sueur
04. Il Était Une Fois Nos Vies
05. My Life Muzik
06. Quand Est-Ce ?
07. It's A Bomb
08. L'ange Gardien
09. Les Autres
10. Une Ombre Au Paradis
11. Le Fuyeur
12. Demain Sera Un Autre Jour
13. Subaru
14. Motorhead

Bij de laatste promo's (Metz, Lewis And The Strange Magics) die ik besprak vroeg ik me ook al af: wat moet een rock- en metal-website hier eigenlijk mee? Dat geldt misschien nog wel meer voor de Franse band Les Anges Gardiens (Beschermengelen). In de begeleidende info wordt gerept over vergelijkingen met bands als Blondie, Abba, Madness en nog een hele rits andere namen, en komen termen als poprock, disco en populaire singles van begin jaren '80 voorbij. Ik heb het debuutalbum Once Upon A Time van deze band toch maar even beluisterd.

En al snel besloten dat WingsOfDeath inderdaad niet het juiste kanaal is om deze muziek te promoten. Opener Si Je Cours bevat al zo veel yeah yeah yeah's in de refreintjes dat ik het ter plekke al op wil geven. De aanstekelijke poprock met weliswaar bij vlagen een wat donker randje (afsluiter Motorhead bijvoorbeeld; al zou je zeker meer kunnen verwachten met zo'n titel) is absoluut gebaat bij meer aandacht onder het mainstream-publiek dan het bij het onze.

Nummers als La Sueur en My Life Muzik (wel erg elektronisch) bevatten stiekeme new wave / gothic / The Cure-elementjes, waardoor ik weer heel even wat positiever gestemd word. Er wordt lekker braaf om en nabij de drie minutengrens gemusiceerd, zodat de luisteraar er precies lang genoeg de aandacht bij kan houden. De enige uitzondering is Demain Sera Un Autre Jour met vier-en-halve minuut; en is dan ook een draak van een nummer. En daar wil ik het dan graag bij laten.

Fabrice - zang, gitaar

Dorian - drums

Dris - bass