Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Light The Torch - Revival

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 22-04-2018

Tracklist

01. Die Alone
02. The God I Deserve
03. Calm Before The Storm
04. Raise The Dead
05. The Safety Of Disbelief
06. Virus
07. The Great Divide
08. The Bitter End
09. Lost In The Fire
10. The Sound Of Violence
11. Pull My Heart Out
12. Judas Convention

Devil You Know - toch wel die band van de voormalige zanger van Killswitch Engage - zette zich met de twee goed ontvangen albums The Beauty Of Destruction (2014) en They Bleed Red (2016) in positieve zin op de kaart. Gerommel in de bezetting leidde tot gekibbel over de bandnaam, zodat de afvallige drummer John Sankey z'n zin kreeg en de naam Devil You Know niet meer gebruikt mocht worden. Het overgebleven drietal laat het er echter niet bij zitten en gaat 'gewoon' verder als Light The Torch (met nieuwe drummer Mike Sciulara).

Met Revival brengt deze band z'n eerste album uit, hetgeen we dus eigenlijk kunnen beschouwen als het derde album van Devil You Know. De melodieuze metalcore sluit dus ook naadloos aan op het materiaal van zojuist genoemde albums. Hoewel, metalcore, dat is het eigenlijk al niet meer. Devil You Know liet al een steeds meer melodieuze koers horen, die lijn wordt consequent doorgetrokken. Laten we het houden op makkelijk in het gehoor liggende mainstream metal; van die muziek die prima past op de Amerikaanse college-radiostations, of in stadions.

Hoewel Revival gezien de voorgeschiedenis een goed gekozen albumtitel is, geldt dat dan weer niet voor de muziek, die alles behalve een opleving betekent. Het is eerder een herhaling van zetten, die bij de liefhebbers van het werk van Howard Jones gretig aftrek zullen vinden. Nummers als Calm Before The Storm en vooral The Great Divide vind ik wat aan de slappe en zouteloze kant. Sowieso vind ik de couplet-refrein-afwisselingen te voorspelbaar. En laat dat nou net het kenmerk zijn van dit soort muziek - precies de reden dat ik vaak zo afknap op metalcore.

Gelukkig zijn er ook positieve uitschieters, zoals het felle en afwisselende The Safety Of Disbelief en het knallende The Sound Of Violence. Die laatste is zeker het hardste nummer op Revival, zo had Light The Torch van mij juist wel vaker uit mogen pakken. Ook Pull My Heart Out is lekker fel. Iets meer van die beukende nummers had de plaat wel goed gedaan denk ik, want nu heb ik halverwege wel zoiets van, dit kabbelt me allemaal net iets te vrijblijvend voort.

Evengoed klinkt de band op Revival nog altijd enthousiast, en nog lang niet uitgeblust. Daar zijn de muzikanten ook simpelweg te ervaren voor. Al had ik wel wat meer vuur, power eigenlijk, willen horen in de muziek. Juist de ontstaans-achtergrond lijkt me een prima basis om lekker muzikaal fel van leer te trekken. Dat gif mis ik hier echter een beetje.

Ryan Wombacher - Bass, Vocals

Francesco Artusato - Guitars

Howard Jones - Vocals

Mike "Scuzz" Sciulara - Drums