Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

LooD - Levels Of Liberty

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-05-2018

Tracklist

1. Made In America
2. Nightcrawlers
3. Riding The Universe
4. Burn The Past

LooD is een nog relatief nieuwe Nederlandse rockband, opgericht in 2016, en bestaat uit muzikanten met een verleden in onder meer Astrosoniq en Zeus. Kijk, dan is mijn interesse natuurlijk direct gewekt. Wat heeft dit kwartet tot nu toe in de aanbieding? Begin 2017 werd als eerste de EP Not Even Close (drie nummers) uitgebracht, eind 2017 volgde een tweede EP: Levels of Liberty (vier nummers). Omdat het niet echt overzichtelijk is om twee EP's tegelijk te bespreken houd ik het maar even op de laatst verschenen.

Voorzichtige metal, grunge, een vleugje soul, en toefjes stoner en new wave, je vindt het allemaal terug in de heavy groovende rock van LooD. Juist, want precies heavy rock, die bij vlagen raakvlakken heeft met stoner, maar vooral grunge, lijkt me de hoofdmoot van hun muziek. Wat moet je anders verwachten met het verleden van de hier aanwezige muzikanten. Beïnvloed door bands als Prong, Faith No More, Alice in Chains en White Zombie worden pakkende, want groovende songs het publiek in geslingerd.

Zwaar genoeg voor de rock- en metalfan, melodieus en catchy genoeg voor de breder-gerichte muziekliefhebber; ik heb het idee dat LooD - al dan niet bewust - dat evenwicht goed in de gaten heeft en houdt. Had ik hiervoor al een paar keer het woord groove gebruikt? Dat is dan volkomen logisch, want dat is waar de muziek van LooD in mijn beleving om draait. Zeker Nightcrawlers heeft elk genoemd element hier wel in zich geloof ik. Dat refrein zing je zo mee, terwijl de muzikale basis lekker swingt. Probeer maar eens stil te blijven staan of zitten bij de vette groove die ongeveer halverwege wordt ingezet.

Maar ook Riding The Universe en Burn The Past zijn nummers die blijven hangen. Riding The Universe lijkt in eerste instantie wat meer sfeervol, ingetogen, maar laat een lekker heavy eindschot horen, mede met dank aan een spetterende gitaarsolo. Burning The Past is - net als opener Made In America, met lekker venijnig gitaarwerk - een meer rechttoe rechtaan rocknummer; levendig, pakkend, swingend.

Net als voorganger Not Even Close blijkt ook Levels Of Liberty een lekker rockend EP'tje. De nummers zijn hier wat compacter en directer, dat lijkt me een vrij logische groei. Mocht je houden van catchy, swingende, groovende rock, niet te zwaar, dan is LooD zeker iets voor jou. Ik ben benieuwd hoe dit het op het podium doet.

Erik de Vocht - zang, gitaar

Eugene Dappers - gitaar, zang

Harm van Dalen - bas

Paul Jansen - drums