Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Radio Moscow - New Beginnings

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-12-2017

Tracklist

01. New Beginning
02. Deceiver
03. Woodrose Morning
04. Driftin'
05. No One Knows Where They've Been
06. Last To Know
07. New Skin
08. Pacing
09. Pick Up The Pieces
10. Dreams

Al voor ik begin te luisteren denk ik aan de albumcover al te zien wat voor muziek ik te horen ga krijgen. De Amerikaanse band Radio Moscow kende ik alleen van naam, ik had geen idee wat voor muziek ze zouden maken. Nu wel, dankzij hun vijfde album New Beginnings.

En dan moet ik heel eerlijk bekennen dat ik niet direct vanaf het begin overtuigd werd door dit rockende en swingende trio. Dit is retro-rock ten voeten uit, die in een live-setting het best tot uiting komt. Zelfs zo op plaat komen de nummers wat jam-achtig over, in elk geval erg spontaan en naturel. Dat is een grote plus; maar wat ik dan mis is de energie die bij een optreden komt kijken. Op een album als dit komt dat helaas niet over.

In puur muzikaal opzicht kom ik wel redelijk aan mijn trekken. Lekker zijn de vettige grooves, het fuzzende gitaarwerk, de riffs en solo's, en de wat overstuurde, galmende zang; en dat allemaal verpakt in jaren ‘60 en ’70 bluesrock met een psychedelisch tintje. Ondanks dat de tracks allemaal aan de redelijk korte kant zijn blijft dat live- en jam-gevoel overheersen, blijkbaar heeft de band dat van nature in hun geluid. Of is het album letterlijk (zo goed als) live opgenomen, dat kan natuurlijk ook, ik weet het niet.

Luister bijvoorbeeld maar eens naar het intermezzo Woodrose Morning, dan snap je wel wat ik bedoel. Of neem afsluiter Dreams, die moet wel geschreven zijn met een live-situatie in het achterhoofd. In zo'n situatie ongetwijfeld gaaf, maar op plaat werkt het voor mij niet. Wel goed vind ik bijvoorbeeld opener en bijna-titelnummer New Beginning, Drifting, Pacing, en No One Knows Where They've Been. Dit zijn 'echte' liedjes met kop en staart, die heerlijk weg-grooven. Bij die laatste kan ik echt niet stil blijven zitten.

Ik hou dan ook een dubbel gevoel over aan dit album. De muziek spreekt me op zich wel aan, maar niet alle nummers komen op plaat goed over. Beter kan ik het helaas niet omschrijven. Dat ik hier puike muzikanten aan het werk hoor staat dan ook buiten kijf. Ik moet Radio Moscow maar gewoon een keer live gaan zien denk ik.

Parker Griggs - Zang, gitaar, percussie

Anthony Meier - Bas

Paul Marrone - Drums