Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Rings Of Saturn - Ultu Ulla

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 05-11-2017

Tracklist

01. Servant of this Sentience
02. Parallel Shift
03. Unhallowed
04. Immemorial Essence
05. The Relic
06. Margidda
07. Harvest
08. The Macrocosm
09. Prognosis Confirmed
10. Inadequate

De uit Californië afkomstige deathmetal formatie Rings of Saturn heeft afgelopen juli hun vierde langspeler Ultu Ulla uitgebracht. Na in 2009 te zijn opgericht , heeft de band begin 2016 een Europese tour afgerond en een platendeal getekend bij het welbekende Duitse Nuclear Blast. En zo komt Ultu Ulla dan ook wereldwijd in de (digitale) schappen te liggen. De muzikale vrijheid en creatieve inslag van Rings Of Saturn worden door Nuclear Blast van harte ondersteund.

Tja. Experimenteel is het zeker, maar of het daadwerkelijk ook van toegevoegde waarde is? Qua productie zit het in elk geval allemaal wel snor, deze past zeer goed bij de deathcore invloeden. Maar toch, het zit me allemaal niet lekker. Wil deze band zich onderscheiden door in mijn beleving zenuwachtige / vernieuwende deathcore toe te voegen? Vooral niet doen zou ik zeggen.

De band komt hier met een combinatie van twee totaal misplaatste muzieksoorten op de proppen. Althans, met die soorten is weinig mis, maar door het te mixen halen ze mijns inziens alle kracht uit de nummers. Als je de psychedelische inslag beluistert dat vind ik enorm geweldig zelfs. Zeer zweverige synthesizers met bijvoorbeeld tappend gitaarwerk, met een enome blast beat en helse screams. Heerlijk over the top, en wat een muzikanten. Maar ineens vanuit het niets krijg je dan loodzware deathcore om je oren gespuwd. Ook hier absoluut niets op aan te merken. Het is alleen de combinatie die erg raar in het gehoor ligt.

Als ik het nummer Immemorial Essence beluister vind ik dat qua experimentele gehalte echt een top nummer. Deze is ook mijns inziens een van de betere nummers op de schijf, waar het geheel wel erg goed samen komt. En zo blijkt dan toch weer dat ik te vroeg geschreeuwd heb. Eigenlijk begint de schijf pas goed op dreef te komen na Immemorial Essence.

Nu wordt de deathcore wat naar de achtergrond gedrukt en komt mijn interesse voor de band tot leven. En dan blijkt wat een geweldige plaat Ultu Ulla toch is geworden. Ik sluit dan ook graag af na het luisteren van het tweede gedeelte van de plaat met: absoluut subliem!

Lucas Mann - Gitaar, bas, synthesizers

Ian Bearer - Zang

Miles Dimitri Baker - Gitaar

Aaron Stechauner - Drums