Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Slavery Farm - Reborn

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-05-2018

Tracklist

01. Intro
02. The Blood Flows
03. Burn
04. Controlled
05. No Escape
06. Restless
07. Tank
08. Trails
09. Downfall
10. Reborn
11. Touch And Die
12. Garbage

Slavery Farm is een relatief nieuwe band (sinds januari 2016) afkomstig uit de regio Rotterdam, met roots die voornamelijk in de punk en crust-scene liggen. Klisma Kock, Rott’n Damned en Fokkum zijn aansprekende namen die deze muzikale wortels duidelijk blootleggen; het geluid van Slavery Farm ligt in het verlengde daarvan. Reborn is - je verwacht het niet met zo'n titel - het eerste album.

Met twaalf nummers binnen het half uur verwacht je ook wel iets in de richting van genoemde bands. Zelf houdt de band het op de opsomming crust, d-beat, deathmetal, hardcore; er valt niks tegen in te brengen dat dit allemaal voorkomt in de muziek van Slavery Farm. Underground to the max; dat geldt zowel voor de muziek als de do it yourself aanpak. Reborn is dan ook volledig in eigen beheer vervaardigd (opgenomen in slechts twee dagen) en uitgebracht.

Energie en agressie lijken me hier de sleutelwoorden. Verwacht geen technische hoogstandjes of een inventieve insteek; wel goudeerlijke, smerige, recht in je smoel-nummers. Na het intro mag het bloed gaan vloeien, en begint voor Slavery Farm het spervuur aan hakkende en beukende ritmes. Gelukkig wordt af en toe een adempauze ingelast, al is het maar voor een paar seconden; die zijn dan ook hard nodig. Het devies is, letterlijk in de meeste nummers: aftikken en gaan!

Met de eerste paar tracks vermaak ik me prima, pas bij No Escape heb ik voor het eerst het gevoel dat ik naar een punkband zit te luisteren. Ook Restless kan me daar nog niet van af helpen. Pas bij de meer gevarieerde tracks Tank en Trails, en vooral Downfall met z'n lompe break, pak ik de draad van het eerste kwartet weer op; zo gaat ie lekker.

Deze mengelmoes van punk en hardcore via crust tot (death) metal smaakt me bij vlagen prima. Reborn is een plaatje dat je tot meebewegen dwingt, het enthousiasme spat er letterlijk van af. Dit moet live wel tot een enorm feestgedruis leiden, dat kan niet anders!

Matthew Altorf - zang

Daniel Dijkstra - gitaar

Xander van Dijck - bas

Richard Willemse - drums