Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Sleeping Romance - Alba

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 04-02-2018

Tracklist

01. Overture - Twilight
02. Where The Light Is Bleeding
03. Lost In My Eyes
04. Touch The Sun
05. Forgiveness
06. My Temptation
07. Across The Sea
08. Everything Behind
09. Through The Looking Glass
10. Alba
11. Underture - Daylight

Sleeping Romance is weer een (relatief) nieuwe naam uit Italië die ik overal en nergens op zie duiken, ook niet gek aangezien ze met grote regelmaat in Nederland spelen. Nou ga ik ze toevallig live zien als voorprogramma van Serenity op 16 februari a.s., dus is het ook hoog tijd dat ik me in hun tweede plaatje Alba ga verdiepen. Na de release van hun debuut Enlighten was Napalm Records er als de kippen bij om hen een contract aan te bieden, dus dat wekt al meteen een verwachting!

Als Italianen altijd voor 1 ding een talent hebben is het orkestraties. Al meteen bij intro Overture-Twilight laat Sleeping Romance horen dat ze zeker geen uitzondering zijn. Die toevoeging van Davy Jones-achtig orgelspel doet het ook gelijk goed. Een talent dat hier en daar blijft opduiken als hèt selling point van het album.

Zodra Where the Light is Bleeding inzet doet het me gelijk denken aan het oude werk van Within Temptation. Ik laat de nostalgie door me heen stromen en laat me meevoeren door wat Sleeping Romance aan dat gevoel van weleer kan toevoegen. Over het geheel genomen blijft zowel muziek als zang ergens op een lage toon rommelen, en ik heb het idee dat zangeres Federica Lanna er meer uit kan halen, gezien de achtergrondvocalen die hoog mee kwinkeleren. Dat sopraantje mag wat meer naar voren komen wat mij betreft.

Toch ligt de muziek om een of andere manier erg rommelig in het gehoor. De mix-kwaliteit is zwaar ondermaats voor een band die bij Napalm weg komt en dat is echt zonde. De drums hebben de overhand en laten weinig ruimte meer over voor wat toch allemaal prima melodieën zijn en sterke zang; een euvel dat helaas een blijvende is in de loop van het album.

Vooral Forgiveness and My Temptation hebben een hoop van voorgenoemde orkestrale superioriteit, en worden al gauw mijn favoriet. Across the Sea is een mooie ingetogen ballad met een prima climax, en verdient ook zeker een plekje aan de top. Titelsong Alba toont heel wat ballen en is ook met recht een hoogtepuntje te noemen, maar die mix maakt alle toegevoegde herrie juist weer extra rommelig.

Maar op hier en daar een uitschieter na kan ik helaas niet zeggen dat dit album wat speciaals bevat. De zang is prima maar iets te vlak om er nou echt enthousiast over te worden, de nummers worden na een poosje zwaar eentonig en eigenlijk kan ik niet voelen dat hier een band achter zit die passie heeft voor hun vak. Dat zal best het geval wezen, maar de uitvoering is wat flauw. Maar geef het wat spreekwoordelijke zout en dan hebben we iets heel geinigs in handen, maar voor wat het is, is het voldoende, meer niet.

Ik ben wel zeker benieuwd of hun reputatie dan meer te danken is aan hun live optredens. We gaan het meemaken!

Federica Lanna - Vocals

Federico Truzzi - Guitars, Orchestration

Lorenzo Costi - Bass

Francesco Zanarelli - Drums

Fabrizio Incao - Guitars