Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Trouble Agency - Suspected

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-03-2018

Tracklist

01. Pawn Of God
02. Survival Of The Fittest
03. Tears Of Blood
04. Collateral Damage
05. Suspected
06. Sad
07. Back Off
08. What's Done Is Done
09. And Then You Kneel
10. Banksters

Trouble Agency is een Belgische thrash metalband die al is opgericht in 1993, ontstaan uit de assen van thrash- en crossover/hardcorebands als Cyclone, Decadence, Brain Cancer en Necrosis. Na een tweetal demo’s (Alone in 1996 en Angry in 1998) verscheen een eerste EP Bite Into Life in 2002. Een eerste full-length getiteld Moneycracy volgde in 2006, waarna in 2011 het door bezettingswijzigingen geteisterde The Last Shot het levenslicht zag, de weerspiegeling van een donkere periode in het bestaan van de band.

We kunnen dus gerust stellen dat Trouble Agency het in de loop der jaren rustig aan gedaan heeft, want nieuw plaatwerk heeft opnieuw jaren op zich laten wachten. Het bleek toch even wat tijd te kosten om een degelijke line-up te formeren; maar met name de toetreding van zanger Kevin Nolis blijkt een schot in de roos. Het volgende album Suspected verscheen dus pas weer in december 2017. Het is ook pas mijn kennismaking met deze Zuiderburen, daar wil ik alsnog wel even wat (verdiende!) aandacht aan schenken.

Want wat Trouble Agnecy mij op Suspected voorschotelt vind ik alleszins te behappen. Hun afwisselende thrash metal past uitstekend in de traditie van puike Belgische thrash- en crossoverbands, zoals boven genoemde bands, maar ook Evil Invaders en After All. Na de eerste paar tracks denk ik nog te maken te hebben met vrij standaard Bay Area-thrash a la Testament en oude Death Angel (en soms zelfs een plukje Megadeth, zoals in Tears Of Blood en Collateral Damage), maar gaandeweg het album sluipen meer hardcore- en groove-elementen in de muziek. Dit doet de variatie en dynamiek toenemen, en komt het luistergenot ten goede. Vooral omdat het gaspedaal dan zo af en toe gelaten wordt voor wat het is, en het middentempo de overhand krijgt.

Het is vanaf titelnummer Suspected dat we de eerste 'serieuze' hardcoreshouts te horen krijgen, terwijl dat nummer tegelijk een heerlijke groove laat horen. Minder gericht op old school thrash, meer op modernere metal-uitingen. Ook Sad is met z'n langzame opbouw - de spanning wordt er goed in gehouden - een lekker afwisselend nummer, dat meer laat horen dan 'alleen maar' thrash metal. De groove horen we weer helemaal terug met Back Off en What's Done Is Done, getooid met aangenaam spetterend gitaarwerk (en stiekem toch ook wel een beetje een Megadeth-vibe). Daarna laat de band met And Then You Kneel weer een lekker old school thrash-deuntje horen.

Het zal niet verbazen dat deze verzameling door de wol geverfde muzikanten een uiterst degelijk album in elkaar gesleuteld hebben, dat vol staat met uitgekiende metal-tracks. Geholpen door een strakke eigentijdse productie klinkt Suspected dan ook als de spreekwoordelijke klok. Trouble Agency laat hiermee horen dat ze voor zo'n lang bestaande band nog altijd volledig bestaansrecht hebben. De liefhebber van zowel Bay Area- als meer hedendaagse thrash zal met Suspected een waardevolle toevoeging in zijn verzameling binnen halen.

Didier Vancoppenolle - Gitaar

Larry V. de Rostyne - Gitaar

François de Bock - Drums

Simon Mouawad - Bas

Kevin Nolis - Zang