Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Tymo - Purge & Reset

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-07-2018

Tracklist

1. All Looks Alive...In The Dark!
2. Killer Krom
3. Purge & Reset
4. Flames To Frost
5. Evolved From You
6. Intent Comes To Shove
7. We The Pawns
8. Above This Storm

In Thrash We Trust zou de mantra kunnen zijn van de Canadese thrashers van Tymo, een band wiens houding de titel van hun tweede en huidige album overleeft. Onder de titel Purge & Reset verklaart de beginnende gitarist Tim Tymo de oorsprong van een titel die meer is dan alleen woorden: het is een statement van een metallic opzet!

Tymo werd in 2015 in Edmonton geformeerd en bracht in maart van datzelfde jaar hun debuutalbum The Lone Wolf uit, gevolgd door hun meest recente volledige album Purge & Reset, dat in augustus vorig jaar werd uitgebracht. De vierde plaats in de Canadese Wacken Metal Battle en een tourtje met Mortillery bracht de band in de goede richting. Nu, bijna een jaar later na de oorspronkelijke release, wordt geprobeerd om band en album ook buiten de eigen landsgrenzen onder de aandacht te brengen.

Geïnspireerd door Municipal Waste, Megadeth, Slayer, Bonded By Blood en Metallica (de zang doet me bij vlagen inderdaad denken aan een jonge Hetfield), is het geluid van Tymo een mix van boze en harde heavy metal, en explosieve thrash. Naast de door henzelf genoemde invloeden kan ik echter ook niet heen om Testament, maar ook het vlottere werk van Judas Priest. Klassiek geschoold, met een lekker ouderwets geluid.

Met All Looks Alive...In The Dark! en Killer Krom gaat het album furieus van start. Ook We The Pawns mag gelden als een van de meer interessante nummers van de plaat. Daartussen horen we - naast het fraaie instrumentale Flames To Frost, waarin de heren muzikanten goed kunnen laten horen wat ze in huis hebben - vrij obligate, rauwe heavy metal. Zeker niet slecht, en juist in combinatie met de snellere nummers prima te doen, maar Tymo lijkt me geen compositorische hoogvlieger. Dat wordt nog bevestigd door de kinderachtige cliche-teksten.

Aan bevlogenheid en spelvreugde ontbreekt het Tymo absoluut niet, maar de heren zullen toch wat meer moeite gaan doen om echt op te vallen in de overvolle oceaan aan heavy- en thrash-releases. Ik vind Purge & Reset zeker vermakelijk om te beluisteren (ik hou wel van een potje goeie old school thrash) maar nummers die me heel lang bij zullen blijven staan er helaas niet op.

Tim Tymo - Vocals, Guitar

Nick Schwartz - Guitars, Vocals

Harlen Jacobs - Bass, Vocals

Marc Durie - Drums