Loading...

Vittoria Eterna - L’inizio Della Speranza

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 02-11-2018

Tracklist

01. L'inizio Della Speranza
02. Il Castello Della Principessa Lyraelle
03. Dreams
04. Gloria Interpretata
05. Raindrops

Vittoria Eterna is een jonge formatie uit Mexico, gebasseerd op het werk van o.a. Yngwie Malmsteen, Stratovarius en Vivaldi. Nou is het natuurlijk niet voor het eerst dat metal en klassiek hand in hand gaan maar om Vivaldi als invloed bij een metalband te zetten blijf ik een leuke eigenaardigheid vinden. Ze stellen zich voor aan de wereld met demo L’inizio Della Speranza. Een handjevol kleine nummers die mij hopelijk een goed beeld gaan geven van wat dit stel in huis heeft.

De titeltrack vormt het eerste... nummer (voor zover er van de spreken valt met een runtime van net geen twee minuten – iets dat standaard is bij deze demo) en is een sfeervol stukje klassiek met een licht koortje erbij. Il Castello Della Principessa Lyraelle heeft al wat spannendere elementen en vormt op zich een prima intro voor iets wat uitgebouwd kan worden tot een veelbelovend nummer. Het geheel blijft wat wel wat kaal klinken met slechts een keyboard-gegenereerd orkestje en een gitaar.

Dreams is een zwaar op Vivaldi geïnspireerd stukje piano en werkelijk te kort om echt van te kunnen genieten. Gloria Interpretata is ook niets noemenswaardig en het enige wat je nog een volwaardig nummer kan noemen op deze release is Raindrops, wat niet veel meer is dan wat traag getokkel op een gitaar met een vreemd open einde.

Ik snap echt niet wat deze jongens bezielt om dit op deze manier uit te geven. Ik snap dat je staat te springen om je repertoire dat je tot zover hebt opgebouwd ten gehore te brengen maar niets – maar dan ook niets hiervan is af. Het is slechts een demo, dat weet ik, maar zelfs dan verwacht je iets waar je wat over kan zeggen; iets wat meer presenteerbaar.

Het klinkt alsof het op een slaapkamer is opgenomen en wat je hoort zijn meer experimentjes en losse ideeën dan echt nummers. Hun bedoeling en invloed is duidelijk: muziek in de trant van Transsiberean Orchestra of Haggard. En ik denk dat ze best die kant op kunnen, maar dan moeten ze zichzelf iets serieuzer gaan neerzetten.

Dann V. - Guitars, Keyboards

Edwin Luna - Drums

Benny Twist - Bass