Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Wicked Disciple - Salvation or Decline

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 16-11-2017

Tracklist

01. Hall Of The Jaundiced King
02. Amok
03. Jaymz Wordz
04. You Will Never Know
05. Serenades You Can´ t Stand
06. Helltime Left Behind
07. Lucifer´s Pride
08. The Mandatory Need Of Candor
09. Phobos, Deimos & Mars
10. For Those Who Chose To Pose

Patrick ‘Ted Hetfield’ Donath en zijn vriend Michael Neugebauer moeten het concept van Wicked Disciple tijdens een kroegavond hebben bedacht. ‘Ted Hetfield’ is wereldberoemd in eigen land of in ieder geval in de regio waar hij vandaan komt. Als zanger en gitarist heeft hij al in verschillende bands zijn ding gedaan. (Pils Angels, Metal Forever en Greydon Fields). Momenteel is hij vooral actief in Black Messiah. Michael Neugebauer is een gitarist die ook overweg kan met een mengtafel.

Op Salvation or Decline, het debuutalbum van Wicked Disciple, hoor je eigenlijk ideeën die ze tijdens het drinken van een biertje hebben bedacht. Nieuwe dingen hoef je dan ook niet te verwachten. De hele plaat houd je eigenlijk bezig met het herkennen van bekende dingen op het gebied van vooral heavy en thrash metal.

Vanaf de opener, Hall Of The Jaundiced King gaan de wenkbrauwen regelmatig de hoogte in. Edvard Grieg, de componist van het door Savatage (Hall Of The Mountain King) wereldberoemde deuntje, zal zich even achter zijn oren krabben. Aangezien de bijnaam van Patrick Donath ‘Ted Hetfield’ is zal niemand verbazen als je hem hoort zingen. Dat hij fan is van Metallica is dan ook niet vreemd. Luister maar eens naar Jaymz Wordz, een regelrechte persiflage op enkele bekende nummers van die band.

Met You Will Never Know laten ze toch ook horen dat ze ook wel weg weten met een soort van ballad. Sommige nummers zouden ook op een Beatallica plaat hebben kunnen staan. Die mixen Beatles en Metallica nummers door elkaar, en maken er een eigen versie van. Dat ze verder beïnvloed zijn door bands als Testament, Megadeth, Anthrax en Slayer hoef ik waarschijnlijk niet te vertellen. Of dit een serieus vervolg gaat krijgen, ik weet niet of ik daar wel op zit te wachten. Geef het een poging en oordeel zelf.

Patrick Donath - gitaar, zang

Michael Neugebauer - gitaar, bas

Alex Knauf - drums