Loading...

Kutschurft - Over Smaak Valt Niet Te Fisten

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-04-2011

Tracklist

1. Over Smaak Valt Niet Te Fisten
2. Bukkake Barbie
3. De Lucht Van Weggeweest
4. Vocking Worststijl
5. Smegma Maar Niets Meer
6. Ejacula
7. Kebab Yum
8. De Stervende Schaamluis
9. Sloottripping
10. De Peter Baan Blues

Het kon natuurlijk niet uitblijven, de lichamen van de vier viezeriken van Kutschurft zouden niet voor eeuwig tot een verblijf in een laboratorium van de universiteit van Utrecht gedoemd kunnen zijn. Begin dit jaar werd dan ook bekend gemaakt dat na wat vreemde gebeurtenissen met elementen als bliksem en stroomuitval de lichamen verdwenen waren. Het kan niet missen: de meest eetlust bedervende band van het Nederlandse taalgebied is uit de dood opgestaan. De beruchte band uit Utrecht richtte van 1999 tot 2007 een ware ravage aan in de vaderlandse metalscene en ver daarbuiten. Met bizarre, misselijkmakende optredens en albums als Medisch Centrum Kutschurft, Kut Maar Krachtig en Zolang De Voorhuid Strekt voerde men jarenlang strijd met de algemene goede smaak en alles wat betamelijk was. Om de paniek volledig te maken is inmiddels een nieuw album op de nietsvermoedende mensheid losgelaten, getiteld Over Smaak Valt Niet te Fisten.

Met deze woordspeling als titel slaat Kutschurft meteen de spijker op (in?) de kop. De term love it or hate it is op de band zeker van toepassing, je vindt het geweldig of je kotst er op; of komt dat in dit geval op hetzelfde neer.....Ikzelf kan met name de humoristische aanpak in combinatie met goed uitgevoerde death metal/grindcore wel waarderen. De belangrijkste tip als je eens kennis wil maken met Kutschurft: neem het geheel vooral niet te serieus, dat doet niemand, de bandleden zelf voorop. Het nieuwste stukje studiovlijt raast op de vertrouwde wijze langs je grijze cellen. In een minuutje of twintig worden er tien nummers doorheen gerost, alles in de stijl zoals we die al een aantal jaren van Kutschurft kennen. Niet vernieuwend, geen verrassingen, maar o zo lekker vies.

Bekijk de titels en lees de teksten er maar op na, Kutschurft verblijdt de luisteraar nog steeds met onzinnige verhandelingen over De Stervende Schaamluis, Joran van de Sloot (Sloottripping), de eigen wederopstanding (De Lucht Van Weggeweest) of de vraag waarom er in een fatsoenlijk bordeel niets te eten te krijgen is (Kebab Yum). De enige nieuwigheid is dat de band voor het eerst ook in het Duits te horen is (Ejacula). Dit alles natuurlijk in de bekende ranzige Kutschurft stijl. Laten we echter tegelijkertijd vooral niet vergeten dat deze band bestaat uit vier hele goede muzikanten. Alle vieze grappen en grollen ten spijt is het muzikale gehalte op de cd weer uitstekend verzorgd. De rauwe death metal met grindcore stukken rost via je oren de hersenen uit je dakpan. Haha, alsof dat ook maar iemand boeit! Je luistert immers naar Kutschurft vanwege de botte, smakeloze, maar leuk gevonden humor. Of je nou voor of tegen bent, het zal Kutschurft waarschijnlijk een stinkende rotzorg wezen: over smaak valt immers niet te fisten!

Dr. Schurvt

Dr. Smegma

Dr. Ranzz

Dr. Puzzroggel