Loading...

Grondhaat - Humanity - The Flesh For Satan's Pigs

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-04-2011

Tracklist

1. Fucking Slaves (03:56)
2. Humanity: The Flesh For Satan's Pigs (03:28)
3. The Last Dawn of Human Race (03:50)
4. The Gate Of Nanna (Beherit cover) (05:10)
5. Incantations of Dark Gates (05:44)
6. The Blackest Blasphemy (04:02)
7. All Bullets of War (03:55)

Grondhaat, het zou bijna Nederlands kunnen zijn, geen idee wat dit in het Tsjechisch zou kunnen betekenen. Want dat is waar dit gezelschap rond Asura (Trollech) vandaan komt. Grondhaat is een afgeleide project van het meer pagan georiënteerde Trollech en bestaat zo'n anderhalf jaar. Kijken we naar de naam als ware het Nederlands (hoewel het woord in het Nederlands niet bestaat) dekt deze samentrekking aardig de muzikale lading. De rauwe, felle muziek zou inderdaad als een grondige haat jegens van alles en nog wat kunnen worden opgevat. Een fraaie uitlaatklep derhalve. Het materiaal op Humanity – The Flesh For Satan ́s Pigs is als het ware een samenraapsel van tracks die in de loop van de afgelopen jaren zijn opgenomen, mogelijk ongeschikt bevonden voor Trollech en nu worden uitgebracht onder de noemer Grondhaat.

In een goed half uur worden er in een best tempo zeven tracks doorheen gerost. Nauwelijks was een in een bio genoemde beschrijving van de muziek meer accuraat dan die van Grondhaat over hun insteek van musiceren. Minimalistische rauwe black metal noemen ze het zelf, en daar valt mijns inziens geen speld tussen te krijgen. Elk element in deze omschrijving is van toepassing. De muziek is zo old school als je maar kunt bedenken, de vocalen, lees: screams/praatzang liggen duidelijk op de voorgrond. De hele boel lijkt, het betere underground gevoel indachtig, nauwelijks geproduceerd.

Een relatieve uitschieter op dit album is de uitvoering van de cover van de Beherit klassieker The Gate Of Nanna. Die wordt hier zeker niet beroerd uitgevoerd en doet naar mijn bescheiden mening nauwelijks onder voor het origineel. Opvallend is overigens dat het navolgende Incantations Of Dark Gates een boost meekrijgt en qua power lijkt te drijven op The Gate Of Nanna. Hoewel het nummer vele malen sneller is, lijkt het qua sfeer behoorlijk overeen te komen. Het zijn schamele lichtpuntjes op een verder niet opzienbarend black metal album. Eerlijk gezegd komen er tegenwoordig kwalitatief stukken betere producten uit. Humanity – The Flesh For Satan ́s Pigs zou een ode zijn aan authentieke black metal. Juist daarom is dit album dan ook slechts voer voor verstokte fanaten of fanatieke verzamelaars.

Asura - All Guitars & Vocals

Runevlar - Bass

Dherwish - Drums