Loading...

Titans Eve - The Divine Equal

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-05-2011

Tracklist

1. Mourning Star
2. Judgement
3. Becoming The Demon
4. Into the Fire
5. Serpent Rising
6. Tides Of Doom
7. Dusk
8. Nightfall
9. Living Lifeless
10. Searching for Nothing
11. The Divine Equal

In 2008 besloten de broers Brian en Kyle Gamblin (beiden gitaar en zang) na wat mislukte projecten om hun eigen band te gaan beginnen. Met bassist Jesse en drummer Casey was de line up al snel compleet en kon Titans Eve van start. Over de muzikale richting van de band moeten we vooral niet moeilijk doen, het is een opsomming van klassieke basiselementen. In de muziek van Titans Eve vinden we heavy, power en thrash metal terug. Inderdaad muziek zoals we die al sinds de jaren 80 kennen, niet origineel of spannend, maar toch best wel lekker. The Divine Equal is overigens het debuut van het Canadese kwartet, een eigen beheer product. Het album is een logisch uitvloeisel van de afgelopen paar jaar die de band op het podium heeft doorgebracht, want dat is de plek waar Titans Eve het liefst wil zijn.

Mourning Star is een typisch intro, Judgement een echte album opener. Dubbel bas drumwerk, galopperende riffs en baswerk en pittige zang. Halverwege het nummer voeren het rustpuntje plus aansluitende solo en brug ons helemaal terug naar de al eerder genoemde jaren 80. Becoming The Demon is daarna ook prima, snelle heavy/thrash metal uit het boekje. Hoewel het promopraatje rondom de band rept over moderne thrash durf ik dat gerust tegen te spreken. De uitvoering van de muziek is weliswaar hedendaags, maar het gevoel is behoorlijk old school, en ook geen pure thrash. Op Europese leest geschoeide traditionele heavy metal, en af en toe ook meer eigentijdse power metal invloeden hoor ik zeker terug.

Into The Fire en Serpent Rising nemen voor het eerst een beetje gas terug en laten horen dat Titans Eve ook met het midden tempo prima uit de voeten kan. Met name Serpent Rising is wel een aangenaam beukende track. Tides Of Doom gaat er vervolgens weer in een prettige vaart vandoor. Zo wisselen de nummers elkaar qua tempo mooi af, zoals het echte heavy metal betaamt. Natuurlijk mag ook een instrumentaal intermezzootje niet ontbreken (Dusk) en mag er naar het einde toe nog lekker gebeukt en geheadbangd worden (Searching For Nothing). Uiteraard zitten de nummers stuk voor stuk ook volgestopt met gitaarsolo's, die mogen echt niet ontbreken! Al met al is The Divine Equal een prima heavy metalalbum geworden, zeker bestemd voor de traditionele headbanger die geen hoge eisen stelt aan originaliteit.

Brian Gamblin - guitar, vocals

Kyle Gamblin - guitar, vocals

Jesse Hord - bass guitar

Casey Ory - drums