Loading...

Nieuw album The Devil's Blood in de maak

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 07-06-2011

De tweede plaat van The Devil's Blood staat helemaal in het teken van elf: het getal van de chaos. Het album van de satanische rockers uit Eindhoven, werktitel 'The Thousandfold Epicentre', telt elf nummers en wordt uitgebracht op 11-11-11. De ambities zijn opgeschroefd: "We willen meer van onszelf laten zien, ook in Noord-Amerika", zo vertelt bandleider Selim Lemouchi aan VPRO's 3voor12.

De releasedatum is net als bij debuut-cd The Time Of No Time Evermore (11 september 2009) ingegeven door de Kabbalistiek. De band heeft zich wederom opgesloten in de Eindhovense The Void Studio van de bekende producer Pieter 'Pidah' Kloos. "We zijn nu bezig met de gitaarsolo's. Nog anderhalve maand, dan moet het klaar zijn. We hebben acht weken ingepland, dus het zullen er wel negen worden, want er gaat altijd wat mis. We hebben een redelijk relaxede attitude: als het meer tijd en geld kost dan moet dat maar ergens vandaan getoverd worden."

Het Duitse Ván Records tekent weer voor de release. "Het label is mede door het onverwachte succes van The Devil's Blood en Vanderbuyst heel hard in de steigers gezet en aan het werken aan het distributienetwerk. Als ze hun best doen om het mondialer te distribueren, zie ik geen reden om te verhuizen." Er was wel degelijk weer interesse van andere, buitenlandse labels. "Maar wederom bleken onze eisen te stringent. We verwachten een hele betrokken aanpak en een bepaalde instelling. Het is tegenwoordig nog altijd heel normaal dat een platenmaatschappij de dienst uitmaakt en bands zich dienen te schikken."

The Devil's Blood heeft onlangs (gedwongen?) de line-up moeten wijzigen. Met een nieuwe drummer en gitarist is de vanuit Eindhoven opererende occulte rockband weer compleet. Namen worden consequent niet genoemd, die zijn niet interessant. Dit jaar zal de band nog te zien zijn op meerdere festivals, waaronder de Dutch Doom Days in de Rotterdamse Baroeg en in oktober als co-headliner met Cathedral op het Duitse Hammer of Doom festival.

The Devil's Blood [NL]