Loading...

Fatality - Beers From The Grave

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-06-2011

Tracklist

1. Victims Of The Dead
2. Bleed Me Useless
3. Uncivilization
4. No Use For The Living
5. Today I Will Hang
6. Meet Me At The Graveyard
7. Fatality
8. Thrashterpeice

Fatality is een thrash metal kwartet afkomstig uit Toronto, Canada. De band is aldaar opgericht in 2008 en brengt een explosieve vorm van old school high energy thrash. Behalve een overspoeling aan muziek brengt Fatality ook nog wat anders in grote hoeveelheden mee: en wel bier! Het zal daarmee niemand meer verbazen dat Fatality een echte live band is en dat de muzikale kwaliteit niet de hoofdreden van het bestaan is. Dit wordt nog gevoed door het enige album dat tot nu toe verscheen: Beers From The Grave, in eigen beheer uitgebracht ergens in 2009. Bekijk de hoes en de bandfoto('s) en je weet meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Ondanks dat het album dus al twee jaar oud is, is de band in het thuisland aardig actueel, gezien de hoeveelheid optredens en festival gigs. Bovendien denk ik dat deze totaal a-serieuze pret thrash ook hier wel een luisterend oor verdient.

Fatality bedient zich dan ook inderdaad van een soort van rammelende punky old school thrash. Een beetje vergelijkbaar met een band als Metallica (en aanverwanten) ten tijde van hun eerste album. Of beter misschien nog: Venom (het langzame Today I Will Hang). Een kleine bijkomstigheid is in dit geval dat je ook qua productie en geluidskwaliteit meteen richting die tijd wordt teruggeworpen. Het kan natuurlijk een bewuste keuze zijn om op deze manier te willen klinken, hoe dan ook: het past prima bij de muziek. Als ik bijvoorbeeld Bleed Me Useless hoor waan ik me echt wel ergens in de jaren 80, met een pretentieloze thrash elpee ergens op de achtergrond. Standaard thrash riffs, een onvaste potten-en-pannen snare, snelle opgejaagde zang, en -ere wie ere toekomt- lekker authentieke gitaarsolo's. Gelukkig hebben ze ook nog het best voor het laatst bewaard, Thrashterpeice is best geinig.

Van begin tot eind ram(mel)t Beers From The Grave er lekker op los. Stel geen hoge eisen aan originaliteit en een bij de tijdse productie, maar trek met je maten gewoon nog wat goedkope supermarkt biertjes open en headbang er vrolijk op los. Neem dit album vooral niet te serieus, ik neem aan dat de vrolijke drinkebroeders van Fatality dat ook niet doen. Serieus nemen bedoel ik daarmee, bier drinken waarschijnlijk des te meer! Laat ik de band zelf maar het laatste woord geven om zichzelf en hun muziek te omschrijven: Canadian thrash from the darkest depths of inebriation. Lijkt me een typisch geval van spijker en kop. Ik vermaak me in ieder geval wel weer een half uurtje met deze primitieve thrash. Cheers!

Spencer "The Speen Machine" Le Von - Vocals + Guitar

Eytan Gordon - Lead Guitar

Adam Zlotnik - Bass

Andrew Suarez - Drums