Loading...

Fatality - T.F.E.S.

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-07-2011

Tracklist

1. Thrash Fuck Eat Sleep
2. Uppercut
3. Hammerfist

Pas geleden besprak ik nog het anderhalf jaar oude debuutalbum van de Canadese feestneuzen van Fatality (Beers From The Grave). Inmiddels is er wat nieuw materiaal verschenen in de vorm van een drietrack EP met de alleszeggende naam Thrash Fuck Eat Sleep (speciaal voor de Noord-Amerikaanse regio voor de zekerheid maar even afgekort tot T.F.E.S.). Een bondige maar daarom niet minder interessante samenvatting van wat ik de levensvisie van de bandleden van Fatality vermoed, al mis ik het aspect bier/drank in dit geheel. De EP is overigens tot mij gekomen als gratis download, lijkt me niet moeilijk te vinden op het net, google is je vriend! Daarnaast is van het titelnummer ook nog eens een heuse videoclip gemaakt. Om het beeld over deze band compleet te maken leek het me wel geinig om deze hier even toe te voegen.

Muzikaal gezien klinkt het natuurlijk weer als een feest der herkenning. Fatality herbergt niets nieuw onder de zon voor de liefhebbers die zijn klassiekers kent. De band brengt in alle drie de tracks klassieke thrash metal zoals het in de jaren 80 van de vorige eeuw ooit is uitgevonden. Dit is muziek gemaakt door liefhebbers, het moet dan ook best een kick zijn als je als band mag openen voor je eigen helden. Zo deelde Fatality al het podium met voorbeelden als Exodus, Municipal Waste, Evile en Aggressor.

Fatality gaat in hun aanpak zo authentiek te werk dat zowel zijzelf als de muziek rechtstreeks uit die tijd geplukt zijn. Het daarmee gepaard gaande party animals imago maakt het plaatje helemaal compleet. Maar laten we ondanks dat niet vergeten dat de opgefokte party thrash eigenlijk best te genieten is en dat de band op zich prima kan spelen. Zo wordt er bijvoorbeeld heerlijk op los gesoleerd en klinkt de muziek echt niet slecht. Het geheel klinkt lekker rauw, snel en hard: authentieke thrash gebracht met een punk attitude. Daar moet op gedronken worden!

Spencer "The Speen Machine" Le Von - Vocals, Guitar

Eytan Gordon - Lead Guitar

Adam Zlotnik - Bass

Andrew Suarez - Drums