Loading...

Bahrrecht - Nuit De Neige

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-09-2011

Tracklist

1. Nuit De Neige
2. The Sign Of Bahrrecht Lotharingen Black Hordes
3. My Last Sunrise
4. Eisenfaust
5. Ode a Undredal
6. Towards The Inconquerable Platforms Built By Wind
7. Frozen By Demonice
8. Les Trois Sources
9. Sous Une Pluie d'Etoile
10. I Was Born

Afkomstig uit het Franse drielandenpunt Lorraine/Lotharingen, is Bahrrecht geen nieuwe naam meer in de black metal scene. Tot nu toe is de band maar matig productief geweest, in bijna tien jaar tijd verschenen slechts twee demo's (Black Metal Way Of Life, 2005 en Lotharingen, 2010). Van die laatstgenoemde staan overigens de vier tracks op het debuutalbum Nuit De Neige, dat later deze maand gaat verschijnen via Ketzer records. Grappig vind ik dat de titel van de eerste demo de muziekstijl weergeeft, de tweede demo vermeldt de herkomst van de band. Noemenswaardig is verder de aanwezigheid in Bahrrecht van de heer Winterhalter (Jean Deflandre), bekend als trommelaar van acts als Peste Noire, Amesoeurs en Alcest. De overige leden zijn ook actief in andere bands, zoals Funeral Holocaust, Svartblut en Cofex Inferis.

De (ex-) bands van Winterhalter zijn niet representatief voor de muzikale koers die Bahrrecht vaart. Op Nuit De Neige vinden we vooral authentieke black metal, zonder de moderne invloeden als postrock of shoegaze die de overige bands meer kenmerken. Bahrrecht houdt het op rechttoe rechtaan in your face black metal. Muzikaal vakmanschap, productie en songwriterschap zijn allemaal prima verzorgd, de muziek zit goed in elkaar. Hier zijn duidelijk ervaren rotten uit het vak aan het werk. De band heeft bedacht hoe je efficiënte en agressieve black metal maakt zonder trends te volgen, lekker onorthodox. En toch met genoeg afwisseling om een album lang te boeien.

Vanaf opener Nuit de Neige (met een tekst gebaseerd op een gedicht van Guy De Maupassant), verkwist het album geen tijd en moeite om er even lekker rustig in te komen. Agressief, zonder pretentie raast dit nummer er vandoor, traditioneel riffgericht en met de klassieke vuige, enigszins raspende vocalen. Origineel of opzienbarend is het allemaal niet wat Bahrrecht te bieden heeft, wel oprecht en goed uitgevoerd. Luister er de diverse nummers maar op na, deze band kent het klappen van de zweep. Het grootste deel van de thematische aandacht gaat uit naar het scheppen van een wereldbeeld gevuld met obsceniteiten, ongewenste tirannie, gesluierd met een laag van onbevredigende acceptatie. Er wordt vaak gezegd dat veel black metal artiesten meer waarde hechten aan vorm dan aan inhoud, dit lijkt voor Bahrrecht niet op te gaan. Voor fans van eerlijke en agressieve ('true') black metal.

Feanor (Mickaël Frantz) - gitaar

Winterhalter (Jean Deflandre) - drums

Sargatanas (Jérémy Hubert) - bas

Thulsa Doom (Yann Audegond) - zang