Loading...

Vader - Welcome To The Morbid Reich

Gepost in Reviews door Mattijs van Buren op 04-10-2011

Tracklist

1. Ultima Thule (intro)
2. Return To The Morbid Reich
3. The Black Eye
4. Come And See My Sacrifice
5. Only Hell Knows
6. I Am Who Feasts Upon Your Soul
7. Don't Rip The Beast's Heart Out
8. I Had A Dream…
9. Lord Of Thorns
10. Decapitated Saints
11. They Are Coming… (instrumentaal)
12. Black Velvet And Skulls Of Steel

Ik ben blij dat ik niet in de schoenen sta van Piotr "Peter" Wiwczarek, lead zanger /gitarist van de Poolse death metal machine Vader. Half augustus dit jaar kwam hun nieuwe album uit: Welcome To The Morbid Reich, maar de heren zijn nog niet koud de studio uit en Peter kon weer rond gaan bellen voor nieuwe muzikanten. Gitarist Vogg trok zich eerder al terug om zich te kunnen concentreren op Decapitated. Bassist Reyash had problemen met ‘God knows What’ en drummer Pawel (die wel aan het album heeft gewerkt) besloot dat eind augustus ook voor hem de koek op was. Hij zal vervangen worden door James Stewart, en nou denk je “dat klinkt niet echt Pools!” dat klopt: deze jonge heer is van Engelse afkomst.

Maar goed, het album liegt er niet om. Het is weer van dik hout zaagt men planken. Na het intro, dat wordt ingeleid met bombastische/symfonische strijkers en hoorns, gaat de Poolse beer pas goed los. De houtspaanders vliegen je spreekwoordelijk om de oren, zoals we dat van Vader gewend zijn. Het album klinkt weer zoals je Vader wil horen klinken: meesterlijk slagwerk, vette/snelle gitaar riffs aangevuld met bloedstollende solo’s en natuurlijk weer die onmiskenbare strot van Peter.

Na de nummers The Black Eye en Come And See My Sacrifies kan het voor mij al niet meer fout gaan. In het nummer I Am Who Feasts Upon Your Soul laten de heren horen dat ze alle facetten van het vak beheersen. Eenmaal aangekomen bij het nummer Decapitated Saints valt zelfs mijn mond open, het lijkt wel of de hele band van boven aan de trap naar beneden is geduwd en gewoon strak blijft spelen met ongekende vocale snelheid (goed… je hoort niet meer wat hij zingt… maar toch!)

Met Welcome To The Morbid Reich heeft Vader de lat weer een streepje hoger weten te leggen, en hulde aan de nieuwe gitarist Spider die zeker niet onderdoet voor zijn voorgangers. Vader klinkt zoals Vader klinkt… oprecht hard!!!

Peter - Vocals, Guitars

Spider - Guitars

Reyash - Bass

Paul - Drums