Loading...

The Cleansing - Feeding the Inevitable

Gepost in Reviews door Peter Hagen op 30-09-2011

Tracklist

1. The Promethean Promise
2. Third Eye Staring
3. Your Flesh, Your Curse
4. A Cheating Progression
5. Hour of Decadence
6. Processed for Contamination
7. Law of Reciprocity
8. Two Days
9. Crossroads

The Cleansing; een mij onbekende band uit Kopenhagen (Denemarken), onstaan in 2007 na het verloren gaan van de band Usipian. 3 Van de ex-leden maken een snelle doorstart door meteen te gaan schrijven aan nieuw materiaal. Na 6 maanden zijn er inmiddels een bassist met backing vocals, een drummer en een naam voor de band gevonden. 3 Maanden later wordt de welbekende Hansen Studios aangedaan om het debuut album op te nemen. "Poisoned Legacy" komt uiteindelijk in 2009 uit via Deepsend Records. Veel goede reacties komen er uit voort en zelfs een nominatie voor de Danish Metal Awards. Aangezien Denemarken wel meer goede bands kent, is dat geen slechte prestatie lijkt me!

2010 Kenmerkt zich door vele optredens en line-up problemen waarbij een bandlid vertrekt en de drummer tijdelijk vervangen moet worden voor de optredens. Er wordt een nieuwe bassist gevonden en de opnames van het tweede album zijn inmiddels in volle gang. "Feeding the Inevitable" wordt in de CB Studios gemixed en gemastered bij de Cutting Room Studios. Inmiddels is het begin 2011 waarbij in mei het album het licht ziet, via het Deepsend label.

Direct bij de eerste aanraking met de bandnaam, had ik het vermoeden dat deze band zijn teksten baseert op het voortbestaan, of juist het niet voortbestaan van het menselijk ras. En dit is natuurlijk dan ook een mooi onderwerp dat beschreven kan worden onder een potje flinke death metal! "The human race kind of disgust me, so I find it impossible to not write about that kind of stuff" beschrijft zanger Toke Eld.

Het album bestaat uit 9 tracks, en ik kan wel zeggen dat deze tracks stuk voor stuk strakke death metal tracks zijn! Maar geen eentonige blasts aan, en aan het eind van de track weer uit, nee, behoorlijk technische deathmetal. De band schuwt ook zeker niet om melodische passages te gebruiken. De zesde track "Processed for Contamination" verloopt bijvoorbeeld traag en donker in tegenstelling tot monster track 1 "The Promethean Promise". De tracks worden aangesterkt met technische solo's, die zeker niet overdone zijn, maar een goede aanvulling op de tracks.

Een afwisselend, krachtig album, voor de liefhebbers van o.a. een vleugje (oudere) Morbid Angel. Een agressief death metal album gevuld met blasts, maar ook momenten van groove en melodie. Een moderne death metal plaat die voor mij wel een klassieker kan worden.

Morten Løwe Sørensen - Drums

Jeppe Hasseriis - Guitars

Andreas Lynge - Guitars

Mads Haarløv - Bass

Toke Eld - Vocals