Loading...

Daybroke @ Paradiso, maandag 2 maart 2009

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 25-02-2009

DAYBROKE

Genadeloos stuwende beats en heavy gitaren zijn slechts twee ingrediënten van deze Tilburgse rock/powerpopband. Voeg hieraan melodische zang en subtiele synthlijnen toe en je gerecht heet Daybroke. Geïnspireerd door de rockmuziek van de jaren zeventig en negentig besloten Tom Sikkers (zang, gitaar) en Mike Coolen (drums) ruim twee jaar geleden hun krachten te bundelen. Die krachten bestonden uit de ervaringen met andere bands en projecten. Het doel: het maken van sterke, krachtige songs, gesmolten in een moderne rocksound.

Daybroke begon met het schrijven van songs in hun eigen repetitieruimte en studio. Later werden daar de opnames van elf songs van het nog te verschijnen debuutalbum opgenomen en gemixed. Tijdens de opnames werd Joost van Haaren (basgitaar) bij de band betrokken.

Na een periode van schrijven, creëren, kneden, opnemen en try-outs, is Daybroke sinds oktober 2008 op het podium geklommen. Met als vierde man Jesse Klaase op gitaar en backingvocals is deze band compleet om hun sound over het nationale en internationale muzieklandschap te laten rollen.

Daybroke:

Tom Sikkers: zang, gitaar

Mike Coolen: drums

Jesse Klaase: gitaar, backingvocals

Joost van Haaren: basgitaar

Paradiso kleine zaal

Maandag 2 maart

Deur open: 21:30

Aanvang: 22:00

Entruee: EUR 6,- (+ lidmaatschap / Gratis voor EODM bezoekers)

http://www.myspace.com/daybroke

RECENSIE CUL DE SAC / TILBURG (21 feb / 3voor12tilburg)

De vier kerels van Daybroke weten wel hoe ze een zaal plat moeten krijgen. Aan ervaring dan ook geen gebrek: zanger Tom Sikkers verwierf faam bij Wealthy Beggar en, evenals drummer Mike Coolen, bij Brotherhood Foundation. En dan is er nog bassist Joost van Haaren, bekend van Krezip. Alleen is er, in groot contrast met het voorgaande optreden, aanvankelijk bar weinig om plat te spelen. Maar al snel stroomt er meer volk binnen en krijgen de muzikanten de erkenning die beter bij ze past. Zowel de climaxmatige als de uptempo en feelgood nummers komen goed tot hun recht.

Hoewel de band zich met zijn eigentijdse geluid meer weet te onderscheiden binnen zijn genre dan Landmark 105 (support / red.) , heeft het toch veel weg van Queens Of The Stone Age en Muse. Verrassend is de sound niet en hoewel het stemgeluid van de zanger echt tof is, zou wat meer dynamiek niet misstaan. Ook is het jammer dat een aantal koortjes, effecten en synthpartijen gesampled zijn. Helemaal carnavalvrij blijft de avond overigens niet. Met Sikkers’ olijke knijptoeter en het hoempapa outro van het laatste nummer Sing My Song krijgt het feestgedruis buiten de deur een knipoog. Daybroke geniet de eer No Sleep ‘Til Burg in 013 op 22 maart te mogen afsluiten. Vanavond bewijzen ze die rol te kunnen vervullen. Want ondanks de beperkte podiumruimte die ze belet echt uit hun dak te gaan, stralen ze voldoende energie uit voor de Kleine Zaal.

Daybroke [NL]