Loading...

Like Moths To Flames - When We Don't Exist

Gepost in Reviews door Mattijs van Buren op 20-12-2011

Tracklist

01. The Worst In Me
02. GNF
03. No Hope
04. You Won't Be Missed
05. Faithless Living
06. Your Existence
07. Trophy Child
08. My Own Grave
09. Something To Live For
10. Real Talk
11. Praise Feeder

Op het label Nuclear Blast verscheen op 11-11-2011 het debuutalbum When We Don’t Exist van het Amerikaanse metal core vijftal Like Moths To Flames. In 2010 ontstaan en in zeer korte tijd uitgegroeid tot een monster van een band, en met een dijk van een plaat moet ik eerlijk bekennen, aangezien ik metal core een x tal jaren geleden een beetje heb verbannen. Dit omdat er naar mijn mening compleet geen verrassing meer in de muziekstijl zat. Maar Like Moths To Flames bewijst bij deze het tegendeel.

Energiek, dat is het eerste wat er in mij opkwam bij het aanzetten van deze cd. Echt de energie spat er werkelijk van af. Ook niet zo gek want als ik naar de foto van de heren kijk, zijn ze ook nog zeer jong (vergeleken met mij ;-)). Het tweede dat opvalt: een vette productie! Kijk het gaat natuurlijk om de muziek maar een goede productie is dan toch weer mooi meegenomen en maakt het totaalplaatje ruimschoots compleet.

Het openingsnummer The Worst In Me begint met een intro van 1minuut 20!! Ik heb altijd zo iets van, als je een intro maakt die langer duurt dan 1 minuut maak er dan een track van dan kunnen we hem gewoon overslaan. Maar goed de hel breekt daarna dan wel goed los. De nummers hebben wel die herkenbare High school feeling maar ja, dat is metal core. De strakheid van de band aangevuld met de brute screams, die af en toe zo lekker overslaande stem en zeer goede cleane stem doen mij toch de hele cd met plezier afluisteren, sterker nog de tweede keer vond ik hem zelfs nog beter.

Eerlijk is eerlijk de nummers zitten gewoon erg goed in elkaar en worden op zeer hoog niveau ten gehore gebracht. Het is dan ook niet zo gek dat ze door het grote Nuclear Blast benaderd zijn... en terecht. Van deze jongens gaan we nog veel horen.

Metal core anno 2011? Like Moths To Flames - "When We Don’t Exist"

Chris Roetter - vocals

Aaron Evans - bass

Zach Huston - guitar

Eli Ford - guitar

Lance Greenfield - drums