Loading...

Very 'Eavy-battle doorslaand succes

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 11-10-2011

De Very 'Eavy-battle die zaterdagavond plaatsvond in Stadskanaal was een doorslaand succes. In Sport- en Evenementencentrum Bruinsma streden zes hardrock/heavy-metal bands om een plaats op het Very 'Eavy-festival, dat volgend jaar 7 april plaatsvindt. De bands streden met volle overgave en zelfs in de sociale media werd er al driftig "gevochten".

The Gunshow uit Groningen beet het spits af met een aanstekelijke mix van rock en heavy rock. Daarna was het de beurt aan Final Destination, zij speelden metalcovers en wisten het publiek in de juiste stemming te krijgen. Destitution stookte het vuurtje nog wat meer op met hun ruige thrashmetal, zodat het flink begon te stomen in een inmiddels bijna volle zaal.

Toen het Duitse Mental Menace de buhne besteeg, ging het dak er helemaal af. Deze Duitsers wisten hoe ze een lekkere heavy-metalshow op de planken moesten zetten. Cold Fire raakte ook bij het publiek de juiste snaar met hun ruige hardrock. De uiteindelijke winnaar van de battle, Gloria Victis, uit het westen van het land had zelfs een kleine dertig man aanhang meegenomen en deze diehard-fans maakten er een groot feest van.

Als winnaar van de battle kregen zij, behalve de eeuwige roem, ook een plaats op het Very 'Eavy-festival en een professionele fotoreportage aangeboden door Henk Bosma. Tijdens het juryberaad speelde de band Sinners aanstekelijke hardrockcovers, waardoor het dak er volledig af ging.

Organisator Hugo Koch was zeer tevreden over de sfeer en de opkomst: "Er waren ongeveer 150 bezoekers in de foyer, tel daarbij op de deelnemende bands en juryleden en dergelijke, en je hebt al gauw een kleine 200 liefhebbers op de been. Ik ben blij dat dit in Stadskanaal kan en dat blijkt dat rock en metal nog steeds een hoop mensen in deze regio in beroering brengt."

Gloria Victis [NL]