Loading...

Lick - EP

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-10-2011

Tracklist

01. Bad As Luck
02. For a Day
03. On The Road
04. Showdown
05. Sam
06. Mr. Red

De mannen (jongens?) van Lick (afkomstig uit Deventer) zijn hardrockfans! Na jarenlang elke zomeravond op het dak van het herenhuis van de gebroeders Groen naar LP’s van alle hardrockgrootheden te hebben geluisterd, werd het tijd om zelf een band te starten. Een echte band, zoals Guns ’n Roses, AC/DC of Aerosmith. Onder invloed van in ieder geval deze heavy rock 'n' roll probeert Lick z'n eigen geluid te creeren om de jongensdroom waar te maken. Rauwe gitaarlicks, beukende drums en een zanger die past in de jaren 70 rock traditie, dat is waar Lick voor st(g)aat.

Vlak na hun eerste optredens kregen ze de kans om samen met Maurits Westerik (Gem) aan hun eerste single te werken. De single werd vol lof ontvangen, vele optredens in den lande volgden., waaronder supports voor onder andere legendarische rockbands als UFO en Keel; maar ook een Nederlandse band en genregenoot als Vanderbuyst mocht zich verheugen in de regelmatige nabije aanwezigheid van Lick. Begin 2010 werd het dan tijd voor iets nieuws: de opnamen van een eigen EP met vijf nummers. Die werd in oktober 2010 in een uitverkocht Burgerweeshuis in Deventer gepresenteerd, samen met single Bad As Luck met bijbehorende videoclip.

Met de heldenverering van hun grote helden door de jongens van Lick is op zich natuurlijk helemaal niks mis. De band speelt inderdaad een Aerosmith, AC/DC achtige hardrock met een bluesy ondergrond. Eigenlijk geen muziek die je zou verwachten van zo'n nog relatief jonge band. Het vervelende is dan wel dat er qua muzikale insteek geen eigen inbreng te ontdekken is: de riffs, de invulling van de ritmesectie, zelfs de zang hebben we natuurlijk door de jaren heen al tig keer gehoord. Gelukkig maakt de uitvoering veel goed, die is namelijk onberispelijk. De jongens weten wat ze doen met hun instrumenten, en rocken er wat mij betreft heerlijk op los.

Nolle Groen - Zang

Richell Overink - Gitaar/zang

Stijn Hovens - Bas/zang

Beinte Groen - Drums