Loading...

Mesmerized - Antihuman Inferno

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-01-2012

Tracklist

01. Hymns Of Detestation
02. Meteorian
03. Endless Streams Of Consciousness
04. Factory Of Death
05. Antihuman Inferno
06. Eternal Solitude
07. The Sound Of The Black Waves
08. Fed By Fear
09. Perfect Black Infinity
10. Dark Blood Rising
11. You've All Been Fucked

Afkomstig uit Warschau, Polen vinden we de brute death metal eenheid genaamd Mesmerized. Zij presenteren hier hun tweede album Antihuman Inferno, opvolger van het in 2005 uitgekomen debuut Coronation. Gezien het gegeven dat de band al sinds 1998 bestaat kunnen we dus stellen dat de band het rustig aan doet qua releases. Wel werden tussendoor nog bijdragen geleverd aan een tweetal split-albums.

Mesmerized speelt brute death metal, een snelle orgie aan riffs en instrumentale uitbarstingen, maar dan met de nodige variatie zodat het niet eentonig wordt. Mid tempo afwisselingen en polka ritmes zorgen voor de hoognodige adempauzes in dit brute geweld. De band komt af en toe zelfs wel behoorlijk technisch voor de dag. De monsterlijke grunt past perfect bij dit genre muziek, lomp en ziek bulderen de vocalen door de nummers heen. Een ware streling voor het oor.

Een complete verademing is het trage en logge Eternal Solitude, in dit tempo klinkt Mesmerized nog lomper en bruter dan in de overige tracks. Het album kent zelfs voorzichtige groovy passages, zoals in het titelnummer of het intro van Fed By Fear. Het draagt allemaal bij tot de beluisterbaarheid van dit lompe werkstukje.

Dat geldt ook voor de moderne en cleane productie, hierdoor is de muziek op Antihuman Inferno perfect te volgen. Drums en bas krijgen de ruimte om de ritmes neer te leggen, waar over heen de gitaren hun vingervlugge riffs kunnen strooien. De al genoemde zieke strot is de slagroom op deze helse taart.

Artur - gitaar

Łukasz - gitaar

Pawel "Pavulon" Kedzielski - zang

Beton - bas