Loading...

Regicide Decease - Anatomy Of Sickness

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-12-2011

Tracklist

1. Intro
2. Lifeless Savior
3. Kill Your Persecutors
4. Sea Of Insanity
5. Godless Creation Of Time
6. Morbid Psychosis
7. Existence of Void
8. Soulless Reality
9. Vortex Of The Fall
10. Król nie Zyje (cover)
11. Król nie Zyje (bonus track/cover)

De Polen van Regicide Decease vormen sinds 2008 een band. In 2010 brachten ze in eigen beheer het album Anatomy Of Sickness uit, bedoeld om de aandacht van labels en andere geïnteresseerden te trekken. De band vond onderdak bij de landgenoten van Psycho Records, en dus werd het debuutalbum, met opgeschoonde tracklist en artwork, door het label in augustus van dit jaar opnieuw uitgebracht. Blikvanger van de band is ongetwijfeld zanger Xaos Oblivion, die binnen de Poolse scene al een redelijke (cult) status in en met diverse bands heeft opgebouwd.

De muziek op Anatomy Of Sickness laat zich in het kort het best omschrijven als conventionele (brute) death metal, op een bedje van smerige thrashy hardcore. De muziek bevindt zich over het algemeen in de midtempo regionen, al wordt ook regelmatig het gaspedaal ingetrapt. Wat in eerste instantie verder opvalt is dat het geluid wat mat klinkt, het ontbeert power, energie. Hoe goed de bedoelingen ook zijn, wanneer je muziek niet de kans geeft om uit de speakers van de luisteraar te knallen, sta je als band al een paar punten achter.

Na een nietszeggend, iets te lang intro gaat het met Lifeless Savior van start, en wat mij betreft nog niet veelbelovend. Ik ben toch bang dat dat voornamelijk komt door de wat matige productie, waardoor de muziek wat vlak overkomt. Er gebeurt op zich genoeg in dit nummer, maar het pakt me niet. Nummer drie Kill Your Persecutors is een overwegend snelle, kortere en meer eenvoudige track, met zowaar hardcore invloeden. Die is wat beter te behappen, maar een stuk minder spannend. In het eveneens korte Sea Of Insanity gebeurt al weer wat meer, en inmiddels raak ik ook wat aan het geluid gewend.

Het dan weer langere Godless Creation Of Time bevat wat meer thrashy invloeden, in dit nummer is behoorlijk wat afwisseling te vinden. De vocalen zijn lekker rauw, die bevallen me wel. Ik vraag me alleen af of deze zanger dat een heel optreden lang volhoudt, het klinkt af en toe wat geforceerd. Verder ook de nodige gitaarsolo's in dit nummer, zeker niet verkeerd. Dit nummer bevalt me wel, net als het verrassend beginnende Existence Of Void. Dit zou met het juiste geluid een lekker heavy nummer moeten/kunnen zijn.

Aan het eind van het album vinden we als bonus nog twee keer hetzelfde nummer terug. Het is een cover van de Poolse cult thrashers Kreon. De eerste versie is met eigen zanger, de tweede met de zanger van het origineel (Zbigniew Zaranak van Kreon). Dat het in het Pools gezongen valt op, nog meer valt op hoe verschillend de versies klinken terwijl alleen de zang anders is. Stiekem bevalt de tweede me beter. In deze tijd is het toch eigenlijk niet meer nodig om met een geluid als dit voor de dag te komen. Des te jammer omdat Regicide Decease op een aantal tracks best wat leuks te bieden heeft.

Xaos Oblivion - Vocals

Maciej Słowik - Bass

Sylwester Rakwal - Drums

Jakub Hajduk - Guitars

Urszula Poliszuk - Guitars