Loading...

Mesmerized / Warfist / Exhalation - Satanic & Violent Metal Aggression

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 14-01-2012

Tracklist

Warfist
01. Satanic War Metal
02. Latex Domination
03. Goatcocksucker (2009)
04. Welcome To Hell (Venom cover)
Exhalation
05. Anxiety (Intro)
06. Prophet Of Pain
07. Skull Trepanation
08. Martwy Za Zycia
09. Embodied Filth
10. Quiescence (Outro)
Mesmerized
11. Intro
12. Lesser Minds
13. Bringer Of Death - Bringer Of Doom
14. Vestiges Of Terror
15. His Empty Shrine (new version)

Het obscure Poolse label Psycho Records 'verblijdt' de wereld met een splitalbum om drie eveneens obscure Poolse bands aan ons voor te stellen. Een typisch geval van voor underground door underground freaks. De hoes verklapt al iets van het niveau dat we ongeveer kunnen verwachten, de titel van de split Satanic & Violent Metal Aggression doet de rest. Achtereenvolgens krijgen we tracks van Warfist, Exhalation en Mesmerized voor de kiezen.

Warfist kan ik het best omschrijven als de Poolse Venom. Het Poolse drietal speelt dat typische soort ruige thrash/black metal uit de beginjaren 80 (compleet met echo op de zang). De muziek is primitief, rommelig, en lekker vies. Hun bijdrage bestaat uit vier korte tracks met alleszeggende titles als Satanic War Metal en Goatcocksucker. Nietsverhullend is ook hun chaotische versie van Venom's Welcome To Hell. Zo slecht was zelfs het origineel niet, al lijkt deze primitieve thrash anno 2009 nog smeriger te klinken als vroeger.

Exhalation gooit het met hun thrashvariant meer over de death metal boeg. De bijdrage van deze band bestaat uit hun demo Embodied Filth uit 2008, al kan ik me voorstellen dat niet iedereen die thuis in de kast heeft staan. Hun muziek klinkt een stuk eigentijdser dan wat we net gehoord hebben. Al blijven hier ook de steekwoorden rommelig, chaotisch, primitief. Geen muziek voor exquise fijnproevers in elk geval. Simpele, lekker stampende thrash/death in de geest van de oude Duitse thrashgolf a la Destruction, Kreator en aanverwanten.

Mesmerized tenslotte is de meest toegankelijke en waarschijnlijk minst onbekende van het drietal. Om een uitgebreider verhaal rond de huidige stand van zaken van deze band te krijgen kun je best m'n review van hun laatste album erbij pakken (Antihuman Inferno). Het viertal tracks plus intro die hun bijdrage op deze split vormen zijn al wat ouder (2006) en al eerder te vinden op een splitalbum. De muziek is snel, agressief en neigt naar een mengeling van death en black metal. Hun huidige materiaal is een stuk eigentijdser, het is goed te horen dat de band in een paar jaar tijd vooruit is gegaan. Hier klinkt hun muziek nog erg basic en rommelig, al verraadt een nummer als Bringer Of Death, Bringer Of Doom veel van de potentie.