Loading...

Korpius - Shades Of Black

Gepost in Reviews door Edwynn op 29-03-2012

Tracklist

1. Shades Of Black
2. On The Edge
3. Fury
4. Stigmatized
5. Awaking Terror
6. Disillusion
7. At The Point Of Death
8. Six Feet Deep
9. The Final Stand

De zwartgeblakerde crypte waar ondergetekende graag zijn favoriete schijfjes draait, heeft weer eens laten zien dat het niet bestand is tegen voortdurende aanvalsgolven van allerhande death metalsamenzweringen. Deze keer zijn het de Canadezen geweest die mijn onderkomen in een rokende ruïne hebben veranderd. Korpius heet de commando-eenheid en het wapen heet Shades Of Black. En dit is nog maar hun debuutalbum.

Korpius heeft de groeven volgesmeerd met comfortabele, veelal op midtempo gespeelde zompige death metal zoals dat rondom de start van 1990 nog een noviteit was. Jeugdig enthousiasme en een daarbij behorend fris geluid zorgen ervoor dat de sonische terreur niet tot haar middel blijft vastzitten in het drijfzand. Smerige duozang(pigscreams en diepe grunts uiteraard), enkele kraakheldere, melodieuze solo’s en een heel klein vleugje techneutenmetal maken tezamen van Korpius een band met een sterk eigen profiel.

De manier waarop de band episch rondzingend leadwerk afwisselt met woest rondstampende moshstukken onderstreept het eigen karakter. Luister maar eens naar het heldhaftige Stigmatized. Het zorgvuldig gedoseerde leadwerk zet zich als een pas geslepen vleeshaak vast in het overtollige vel. Het krachtige Disillusion laat een ouderwetse heavy metaldrive horen met zijn maidenesque passages en zijn ontroerende, kalme middenstuk.

Bij het vervaardigen van death metal op veelal midtempo snelheden loert dikwijls de verveling om de smerige hoekjes in afwachting om genadeloos toe te kunnen slaan. Maar Korpius omzeilt dat door de grote afwisseling en de overrompelende energie met het grootste gemak. Zeuren over dat die spaarzame momenten dat het gas erop gaat de mist ingaan vanwege de slecht ingemixte drums zou ik dan ook niet eerlijk vinden. Daarvoor is het geboden materiaal op Shades Of Black veel te sterk.

Gaat dat horen.

Paul Côté-Bérard - Drums

Philippe d'Astous - Gitaar, zang

Maxime Berriault - Gitaar, zang

Félix Lampron-Dandonneau - Bas