Loading...

The Kandidate - Facing the Imminent Prospect of Death

Gepost in Reviews door Edwynn op 20-01-2012

Tracklist

01. Death
02. Beyond The Mind, Sleep You'll Find
03. One And Alone
04. Total War
05. Modvind
06. Let The Maggots Have It
07. Standing On The Cliffs Of Madness
08. Fucked In The Search For Life
09. Disillusionized
10. Dommedag
11. The Knives Spit

Facing The Imminent Prospect Of Death is de tweede full-length van de Deense thrash/death/hardcore band The Kandidate. Until We Are Outnumbered uit 2010 vond ik best een aardig debuut en ik was erg benieuwd hoe de band zich ontwikkeld heeft.

Het eerste dat opvalt, is dat de death metalinvloeden meer naar de achtergrond geschoven zijn. Daarmee komen de hardcore elementen nog duidelijker naar voren. Qua thrashriffs gaat het nogal eens naar een modernere Slayer maar desondanks slaagt The Kandidate er meer dan voldoende in om met een eigen gezicht voor de dag te komen. De vocalen zijn op en top hardcore en nodigen regelmatig uit om ook gezellig wat poliepen op de stembanden te kweken.

De algemene drive van The Kandidate is dusdanig voelbaar dat deze mannen het niet nodig hebben om op extreme snelheden te musiceren. Veel mid-tempo werk, af en toe wat stuwende ritmen en enkele polka-achtige versnellingen is alles dat men nodig heeft om toch een flinke shot adrenaline door de luisteraar heen te kunnen laten gieren.

Het geluid is erg krachtig en helder. Ik mis wel een klein beetje het meer gruizige geluid van het debuut. Facing The Imminent Prospect Of Death lijkt daardoor net iets te netjes en te verzorgd om de ware destructieve bedoelingen achter nummers als Total War en Fucked In The Search For Life tot volle wasdom te laten komen. Het is een klein smetje. Zie het zo dat nu niet het hele huis wordt opgeblazen maar dat slechts de voorgevel eruit wordt geblazen.

Facing The Imminent Prospect Of Death lijkt mij een uitstekende schijf om even lekker je hoofd mee leeg te maken op de snelweg, in de trein of op de fiets na een paar tegenslagen op het werk, school of bij de sociale dienst. Wat maar van toepassing is. Liefhebbers van metal met een modern geluid zouden Facing The Imminent Prospect Of Death beslist eens een luisterbeurt moeten gunnen.

Jacob Bredahl - zang

Allan Tvedebrink - gitaar

KP Larsen - bas

NP Nielsen - drums