Loading...

Crimes Of Passion - To Die For

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 26-01-2012

Tracklist

01. Be Still My Beating Heart
02. Body And Soul
03. Blown Away (Single Version)
04. Hell And Back
05. I Dare You To Try
06. Love Is To Die For
07. Blackened Heart
08. I Think I Can Save You
09. Dream Again
10. Let The Punishment Fit The Crime
11. Sacrifice, No Question Why
12. Accidents Happen, Even Here
13. Blown Away (Album version)

Het uit Engeland afkomstige Crimes of Passion blijkt een vreemde voorliefde te hebben voor stripboeken, of in elk geval de tekenstijl daarvan. Zowel logo als coverart van zowel hun vorige album als deze zijn in die stijl getekend. Desondanks heeft de band een zeer volwassen geluid dat in schril contrast staat met de wat nerdy uitstraling. Hun tweede album To Die For is er zeker eentje die je niet moet beoordelen aan zijn kaft.

?tumb=17799,350x350,crimesofpassion

Oke, toegegeven, voor de zeer kritische luisteraar hoor je op de achtergrond en zeer subtiel een paar elementen die uit een soundtrack van een superhelden film a la Superman kan komen, maar het overheerst totaal niet. De zang is wat oldschool rock achtig a la Bon Jovi maar is helder en erg fijn om naar te luisteren. Ondanks dat het algehele geluid van dit plaatje best modern overkomt, blijft het een oldschool tintje hebben, niet alleen door de zang maar ook de muziek. Waar dat precies aan ligt kan ik niet precies een vinger op leggen, maar wie nog meer dit album hoort, zal zeker weten wat ik bedoel.

Sommige nummers zoals Body and Soul en Blown Away vallen te beschrijven als weinig Hard, veel Rock, maar wel een hoog catchy gehalte. Betekent niet dat deze heren geen pit in zich hebben, want dat hebben ze wel degelijk. Met I Dare You To Try wordt het tempo fiks opgekrikt en met veel andere nummers zoals Blackened Heart, Dream Again, en in een sommige stukjes van Love is to Die For wordt er flink gas gegeven. Hier en daar ook wat meer progressive elementen die overal en nergens in verscheidene nummers opduiken door middel van diep klinkende dubbelbasdrums. Dit komt veel naar voren in Love is to Die For, Let the Punishment Fit the Crime en I Think I Can Save You. Zo af en toe wat grunts en sublieme gitaarsolo’s houden de boel fris.

Pittig, catchy, fris, vol met super strakke riffs en drums met een rauw randje en een vleugje oldschool en je hebt wel een beetje dit album in een notendop. Zeker eentje die meerdere luisterbeurten waard is.

Dale - Vocals

Charles- Guitar

Harry - Guitar

Kev - Drums

Simon - Bass