Loading...

Centurion - Serve no One

Gepost in Reviews door Edwynn op 26-02-2012

Tracklist

01- Total Terror
02 - Ego Ultimus
03 - Sacrilege
04 - Gateways to Condemnation
05 - Cut the Throat
06 - Desecration of the Holy Kingdom
07 - Thy Portal
08 - Under the Black Banner
09 - Ritual Massmurder
10 - No One to Serve

Mijn buurman heeft gebruik gemaakt van het meldpunt voor overlast van MOE-landers. Een stel Polen vervuilt zijn geluidsruimte zeer ernstig via mijn speakers. De woeste death metal van Centurion weerklinkt namelijk in ons normaal zo rustige straatje.

Centurion brengt in de vorm van Serve No One pas haar tweede album in tien jaar tijd uit. Na Conquer & Rule uit 2002 zouden er contractueel gezien nog 2 albums hebben moeten volgen via Apocalypse records. Dat gebeurde nooit. Pas in 2008 vertoonde de band op een split met Gortal een teken van leven. Op de planken bleef de band wel actief.

De drie nummers op die split vinden we allemaal weer terug op Serve No One. En dat is geen schande want de extreme death metal mag best gehoord worden. In het openingsnummer Total Terror gieren de vuile riffs onmiddellijk als scheermessen om je oren. Het klinkt niet zo afgemeten als Cannibal Corpse of Suffocation. Het is eerder een stuk losser uit de pols. Dat geeft de muziek juist een wat ongemakkellijke gitzwarte saus mee. De langzaam aanzwellende harmonieën geven nog eens wat extra spanning mee. Met dit nummer is de toon gezet en ook de rest van het album handelt volgens dit recept.

Cut The Throat, Ritual Massmurder en het al genoemdeTotal Terror zijn de hoogtepunten van de plaat. Dat zijn heerlijk gejaagde klodders death metal met een aantal zeer toffe riffs. Let niet op de solo’s want die klinken helemaal nergens naar, maar gek genoeg klinken de eerder genoemde, zij het zeer schaarse, harmonieën wel naar behoren. Serve No One biedt geen nieuwe inzichten. Maar zal zich vast redelijk laten smaken door de liefhebber van extreme death metal.

Caesar – vocals

AD Gore – guitar/backing vocals

Bigos – guitar/backing vocals

Demon – drums

Blacha – bass