Loading...

Massive Slavery - Global Enslavement

Gepost in Reviews door Edwynn op 09-03-2012

Tracklist

01. MediAssassiNation
02. Shade of Corruption
03. Global Enslavement
04. The Denial of Man's Regression
05. Destroy, Rebuild, Repeat...
06. A Cold Interlude
07. Wider We Open Our Eyes
08. Pull the Plug on Modern Civilisation
09. Humanity's Last Hope...
10. Generalized Cyberphobia

Global Enslavement verscheen al in 2010 in eigen beheer. Onder de hoede genomen door Maple Metal Records, mogen de slavendrijvers van Massive Slavery nu een poging doen om de wereldbevolking aan hun nietsontziende slavernijdriften te onderwerpen.

Wat we voorgeschoteld krijgen, is een redelijk modern, maar toch ook vertrouwd klinkend death metalalbum dat met accenten uit de black metal en wat groovende thrashelementen zo nu en dan tot boeiende samensmeltingen komt. Het openingsnummer MediAssisiNation komt direct goed op stoom met haar piepende en knarsende riffs die het geheel een licht industrieel karakter geven.

In The Denial Of Man’s Regression en ook Wider We Open Our Eyes gaat men zich enorm te buiten aan melodieuze strapatsen die onmiddellijk aan het legendarische The Gallery van Dark Tranquility doen denken. In deze nummers verliest de band helaas het eigen gezicht. De andere kant is dat niet alleen de vlot neergelegde melodieuze klanktapijten door de uiterst bekwame gitaristen, maar zelfs het licht melancholische ondertoontje van die plaat perfect benaderd wordt.

In de overige nummers is men wat spaarzamer met die melodieuze orgasmen. En dan heeft de band helemaal een eigen gezicht. Vooral in de ruigere nummers als Pull The Plug On Modern Civilisation en hekkesluiter Generalized Cyberphobia, waarin de band vernietigend uithaalt naar alle misstanden in over de maatschappij, lijkt wat mij betreft de toekomst van Massive Slavery besloten. Niets ontziend en beenhard met af en toe wat ruimte voor sterke melodieuze passages om de spanning flink op te voeren.

Global Enslavement is een vlot wegluisterende plaat waarin soms teveel gedweept wordt met de grote voorbeelden maar waar ook genoeg eigen kracht en identiteit komt bovendrijven. Wereldheerschappij zal dus nog niet aan de orde zijn maar desondanks heeft Massive Slavery een meer dan aardig debuut op haar naam staan.

Marc-André Barrette - bas

Pierre-Alexandre Mercier - drums

Joël St-Amant - gitaar

Jonathan St-Pierre - zang