Loading...

Mass Burial - Of Carrion And Pestilence

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-03-2012

Tracklist

01. Of Carrion and Pestilence (03:17
02. Intense Genital Punishment (02:51)
03. Tomb Desecrator (02:42)
04. Mass Burial (03:46)
05. Post War Psychosis (04:17)
06. Rotten Rise Again (03:45)
07. Deathlike Dream (03:14)
08. Virulent Infestation (02:59)
09. Time To Take Revenge (03:10)
10. Only One Bullet Left (04:03)
11. When Fury Became Blood (03:14)

Mass Burial is afkomstig uit Spanje en levert in het inmiddels tienjarige bestaan in 2012 het debuutalbum Of Carrion And Pestilence af. Er wordt nergens melding gemaakt van voorafgaande demo's of andere wapenfeiten van de band, dus dit lijkt me een typisch geval van zeer underground.

En zo klinken ook zowel muziek als geluid. Mass Burial speelt het soort muziek waar Spaanse (ook veel Zuid-Amerikaanse underground) bands patent op lijken te hebben. Het lijkt een soort van primitieve mengvorm van oubollige harde thrash (vooral de snelle stukken) en vieze old school death metal. Het geluid dat het album heeft meegekregen past daar precies bij: smerig, gruizig; verre van clean in elk geval.

In een dik half uur rost Mass Burial er een elftal fel grommende, korte, snelle thrash/death metal tracks doorheen. Het laat weinig ruimte voor subtiliteiten, stevig doorramme(le)n lijkt het devies. Een lekker rochelende grunt, waar af en toe een flinke echo op zit, maakt het plaatje compleet. Evenals trouwens de net zo typerende waaierende gitaarsolo's die met regelmaat voorbijkomen.

Af en toe wordt er gas terug genomen voor lompe trage death passages, welkome afwisseling dus. Zo is er al in opener, tevens titelnummer Of Carrion And Pestilence, plaats voor zo'n rustpuntje alvorens de band er weer in volle vaart vandoor scheurt. Een piepende solo beëindigt het nummer. Ik moet trouwens ook het smerige grofkorrelige basgeluid niet vergeten te noemen, ook een onmisbaar element binnen deze muziek.

En eigenlijk brengt het album verder niks nieuws onder de zon. Wanneer je je niet stoort aan het ontbreken van ook maar een enkele originele noot op dit album, en je kickt op het typische gruizige old school geluid, dan kun je vast prima uit de voeten met deze authentieke underground death metal met thrashy invloeden.

Jorge - Drums

Ange - Guitars

Raúl - Guitars, Vocals

David - Bass