Loading...

Mutiny On The Bounty - Trials

Gepost in Reviews door Edwynn op 22-04-2012

Tracklist

01. The Long Loud Silence
02. North Korea
03. Trials
04. Modern Day Robbery
05. Candies
06. Shadow People
07. Myanmar
08. Fiction
09. Statues
10. For The Men Who Had Everything
11. Shifting Paradigms
12. Mapping The Universe

Met activiteiten zoals openen voor bands als Franz Ferdinand en The Kings Of Leon op hun palmares, vraag ik mij af hoe de tweede cd van de Luxemburgse rockband Mutiny On The Bounty op de WingsOfDeath burelen is beland. Twintig jaar geleden zou zoiets ondenkbaar zijn, maar gelukkig zijn de tijden veranderd. En ik ben blij dat ik het schijfje heb mogen beluisteren want het is alleszins de moeite waard.

Hoewel van metal nauwelijks sprake is, scheurt de elektrische gitaar volop. Dus wat dat betreft valt er zeker genoeg te rocken. In ieder geval rockt Mutiny On The Bounty harder in één akkoord dan Franz Ferdinand en Kings Of Leon op een heel album als je het mij vraagt. Na een electronisch intro steekt Trials van wal met het instrumentale North Korea. Een naar prog neigend stuk, drijvend op onrustige ritmen en opgesierd met drukke barokke toetsen. Alhoewel toetsenwerk? De als zodanig klinkende geluiden zijn volgens de bio allen met de gitaar geproduceerd.

North Korea loopt vloeiend over in het titelnummer. Daarin is voor het eerst een leadzanger te horen. Een prettige stem die de teksten op moderne staccatowijze de microfoon inslingert. Het levert een aangename mix op tussen makkelijk in het gehoor liggende rock, een vleugje postcore en een flinke scheut prog. Af en toe zet men een falsetstem in waarmee ook invloeden van Muse en aanverwanten boven komen drijven.

Met deze twee tracks is de toon wel gezet. Mutiny On The Bounty weet wel de aandacht moeiteloos de volle vijftig minuten vast te houden. Er is geen zwak moment te bespeuren op het album. De drukke fills maken de up tempo rock energiek en vooral spannend. In nummers als Myanmar en het schitterende slotstuk Mapping The Universe is men ronduit episch meeslepend door de hypnotiserende gitaarakkoorden die diep in je ziel drukken.

Trials is zeker geen beproeving gebleken. Het is een buitengewoon vlot en ook een sfeervol album. Mutiny On The Bounty verpakt uitstekend muzikaal vuurwerk in een aantal prettig in het gehoor liggende songs. Wie eens wat anders wil, zou best eens een luitsterbeurt kunnen wagen.

Cédric Czaika - bas, zang

Clément Delporte - gitaar

Nicolas Przeor - gitaar, zang

Sacha Schmitz - drums, zang