Loading...

Municipal Waste - The Fatal Feast

Gepost in Reviews door Edwynn op 05-04-2012

Tracklist

01. Waste In Space
02. Repossession
03. New Dead Masters
04. Unholy Abductor
05. Idiot Check
06. Covered In Sick-The Barfer
07. You're Cut Off
08. Authority Complex
09. Standards And Practices
10. Crushing Chest Wound
11. The Monster With 21 Faces
12. Jesus Freaks
13. The Fatal Feast
14. 12 Step Program
15. Death Tax
16. Residential Disaster

Het decor voor de vunzige avonturen van de door radioactief afval gedegenereerde, mensenvleesetende zombies uit de hersenspinselen van Municipal Waste verplaatst zich van de vervuilde gemeentegronden naar de steeds vuiler wordende kosmos. Alwaar een steeds groter groeiende vuilnisbelt langzaam maar zeker een Saturnus achtige ring rondom onze planeet vormt. Geïnfecteerd door de radioactieve ranzigheid zijn ook de bemanningen van rondzwevende sterrenkruisers niet meer veilig voor de kotsende, op mensenvlees jagende zombies die de zieke wereld van Municipal Waste bevolken.

De vrolijke manier waarop Municipal Waste ook aandacht vraagt voor Aardse problemen laten er net als de muziek geen twijfel over bestaan welk tijdvak en welk bijbehorend genre geadoreerd wordt. De jaren waarin illustere namen als S.O.D., D.R.I., Nuclear Assault en Cryptic Slaughter de metal gebroederlijk liet samenzweren met het (hardcore) punkpubliek. Sinds The Art Of Partying verwerkt Municipal Waste lichtelijk meer metal dan hardcore invloeden, maar staat het nog immer garant voor brute tegen elkaar aanspring en boven op elkaar duikfeestjes. De band liet oude tijden op zo’n enthousiaste wijze herleven, dat er in het kielzog nog een hele stapel bands het nobele voorbeeld volgden.

The Fatal Feast heet het nieuwe album. Met Waste In Space als ondertitel. Het kader waarin de band opereert lijkt beperkter te worden voor de crossoverband uit Virginia. Het is bittere noodzaak dat je in dit genre toffe songs met een vloedgolf van energie laat samensmelten. The Fatal Feast is dan ook een ‘meer van hetzelfde plaat’ geworden. De verrassing is er vanaf, maar dan blijft er gelukkig nog altijd een handvol slopende riffs en andere stoere momenten over. Zodra Repossession’s openingsriff zijn genadeloze schedelsplijtende werk start, is er geen houden meer aan. Ja, het klinkt precies als D.R.I. vroeger. Ja, zanger Tony Foresta’s stem lijkt zoveel op die van John Connelly dat je niet eens in de gaten hebt, dat de echte John Connelly ook meebrult op Unholy Abductor. En ja, het is allemaal net zoals de vorige platen maar er moet gewoon gemosht worden. En hard ook.

Het nieuwe album biedt dus meer van hetzelfde. Maar zeg zelf, wie zit er nu te wachten op een Municipal Waste dat experimenteert met jazz en fusion? Of met opera? Niemand toch? Thrashen en moshen. Dat willen we horen. Probeer de moordende concurrentie van genregenoten zoals bijvoorbeeld ons eigen te gekke T.C.F. maar eens voor te blijven door hongerig, vrolijk, enthousiast maar ook agressief en verbeten te blijven klinken. Zolang dat nog lukt is er geen vuiltje *ahum* aan de lucht.

Ryan Waste - Guitar, Vocals

Tony Foresta - Vocals

Land Phil - Bass, Vocals

Dave Witte - Drums