Loading...

Paceshifters - Home

Gepost in Reviews door Peter Hagen op 04-04-2012

Tracklist

01. This Road
02. Davis
03. Final Nail
04. Drive Me Insane
05. Right Now
06. I Ain't You
07. Where You Belong
08. Parasite
09. Deathrace
10. So Young
11. Alone In The Dark
12. Time

In 2008 ontstond de alternatieve rockband Paceshifters. De broers Dokman gingen de samenwerking aan met drummer Klarenbeek en in deze formatie kwam april 2009 al de eerste split EP uit. Hierna volgde later in hetzelfde jaar een officiële single met video. 2010 werd vervolgens gekenmerkt door het eerste volledige album “One For The Road”, om daarna in oktober 2011 een trip naar Durango, Colorado te ondernemen voor de opnames van het tweede album “Home”, samen met producer Ed Stasium (o.a. Living Color).

Als je de eerste noten van het album hoort, zou je niet zeggen dat het hier over een paar knapen uit Overijssel gaat. Dat moet Stasium ook gedacht hebben. Openlijk spreekt deze gelauwerde producer, ondanks zijn zeer ruime ervaring met diverse grote bands, over de kwaliteit van de band.

Dat de nummers tekstueel niet over de bloemetjes en de bijtjes gaan, bewijst de track "Davis". Dit nummer is net als eerste single uitgebracht en ook voorzien van een video. Het nummer gaat over de ter dood veroordeelde Troy Anthony Davis, die vlak voordat de band begon met de opnames in Amerika, in Colorado werd geëxecuteerd (op 21 september). Het bewijs tegen Davis zou bijzonder slap zijn geweest en de band stelt daarnaast zijn vragen over de contradictie van het ter dood veroordelen.

Het album beukt en klinkt ruig! De band heeft zo zijn versnellingen, maar ook momenten waarop ze zich inhouden. Een monsterlijke rock productie, want het geluid van dit album is echt geweldig. Hetgeen ik hierbij vooral voel, is dat het harder moet! Dit moet live ook echt geweldig zijn. De energie zal van het podium afspatten. Nederlandse power rock'n'roll, met een internationaal tintje! Rauw en volwassen, om trots op te zijn!

Paul Dokman – Zang/Bas

Seb Dokman – Zang/Gitaar

Koen Klarenbeek – Drums/Percussie