Loading...

Natron - Grindermeister

Gepost in Reviews door Edwynn op 04-05-2012

Tracklist

01. Morgue Feast
02. Leechlord
03. Quarantine Of Leprosy
04. Flesh Of A Sick Virgin
05. The Stake Crawlers
06. Undead Awake
07. Elmer The Exhumer
08. Dead Shall Rise

Met een onfris nieuwsbericht over levende doden die de straten van een willekeurig stadje binnenvallen om zich tegoed te doen aan het verse mensenvlees van de nietsvermoedende burgers, opent het Italiaanse Natron hun nieuwe album Grindermeister. De nieuwslezer wordt vriendelijk begeleid door het gezoem van de vliegen die genoegzaam wentelen in het rottende vlees van de uitgehongerde zombies. Niet lang daarna barst het geweld lost. Dat er vervolgens een klodder extreme death metal de gehoorgangen ingeperst wordt, kan dan geen verrassing meer zijn.

Natron draait al een kleine twintig jaar mee. Grindermeister is de zesde full-length van de heren. Dat de volhouders een tamelijk anoniem bestaan leiden, zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de grote gelijkenissen die getoond worden met genregenoten als Cannibal Corpse, Sinister en Suffocation. Dat neemt niet weg dat er best lekker hout gehakt wordt op Grindermeister. Nummers als Quarantine Of Leprosy en Elmer The Exumer bangen lekker weg en bevatten voldoende bijtende riffs en goed getimede tempowissels om de luisteraar bij de les te houden. Het lekkerst wordt tot het laatst bewaard. Want het razende Dead Shall Rise heeft een verwoestende drive en boort elk restje hoop op overleving vakkundig de stinkende, met bloed en aangevreten ingewanden besmeurde grond in.

Grindermeister is dus best een geinig schijfje. Dat er veelvuldig geciteerd wordt uit de stromende pus zoals die ooit uitgeperst werd en nog steeds wordt door de goden uit het begin van de jaren 90 is ze voor even dan vergeven. Het verzorgde spel komt enthousiast en energiek over. Eén en ander had wel wat smeriger vastgelegd mogen worden. Met de kraakheldere productie zijn alle details moeiteloos te onderscheiden maar aan de andere kant klinkt het schijfje daardoor net wat te gepolijst. Kniesoor die daar verder op let want Grindermeister biedt verder gewoon een kleine vijfendertig minuten niet al te schokkend death metalplezier waarmee de nekspieren best even losgemaakt kunnen worden.

Nicola Bavaro - vocals

Domenico Mele - guitars

Stefano Pomponio - bass

Max Marzocca - drums