Loading...

Inferius Torment - Ceremony Of Godslaying

Gepost in Reviews door Geert van der Laan op 12-05-2012

Tracklist

01. Agnus Dei
02. Evangelical Key
03. Diabolical Perversity
04. Sola Scriptura
05. Archangelic Seals
06. Evil Manifestos Of Satan
07. Funeral Of Christian God
08. Unbaptized Flames

“Het dominante thema is minachting tegenover de religie. Wij streven ernaar om de wereld te bevrijden van positieve energie. Wij zien Satanisme als de anti-goddelijke vorm van een donkere werkelijkheid. Wij geloven dat de Geest het vlees domineert en dat dit de door ons gekozen vorm is van het bestaan.” Aldus besluit ik enige citaten uit de toelichting bij het tweede album van Inferius Torment, getiteld Ceremony Of Godslaying.

Zoals de inleiding en de naam van het album reeds doen vermoeden, is hier duidelijk sprake van de broodnodige godslastering, verpakt in heerlijk razende black metal. De schijf start met een intens blastend nummer vol met catchy melodieën waarin op tekstueel vlak het Latijn je om de oren vliegt.

Evangelical Key vervolgt met een doomy karakter waardoor de vaart uit het album direct al een beetje verdwijnt. Meerdere gitaarlagen weten het nummer onderhoudend te laten passeren. De vocalen schallen heerlijk evil uit je speakers en mooie leadpartijen weten de structuur prachtig af te werken. Aan het eind kent het nummer nog enkele blasts die wat mij betreft wel eerder ingezet hadden mogen worden.

Het overige werk op de plaat kent veel snelheidsuitspattingen waarin melodisch werk centraal staat. Sola Scriptura opent met piano en een begeleidend mannenkoor, waardoor je gevoelsmatig even in de kerk belandt, om hierna af te dalen in de diepten van de hel. Het koor komt aan het eind weer terug, waar het helaas in de hoge klanken muzikaal in de knel komt.

Evil Manifestos Of Satan is een persoonlijk hoogtepunt van het album en kenmerkt alles wat gaaf is aan de muziek. De raggende akkoorden en de zwaardere riffs maken dit nummer tot een luisterend genot. De titel van het nummer komt in het refrein vier keer terug. Alsof ze dachten: “Ge zult nu ook weten hoe of het nummer heet, om nimmer te doen vergeten.”

Inferius Torment neemt je mee op een reis vol pieken en enkele dalen om je uiteindelijk te laten bekomen met een voldaan gevoel. Muzikaal gezien is niets aan het album baanbrekend te noemen. Het doet gewoon wat het moet doen en weet hiermee de weg naar de liefhebbers van melodische black metal moeiteloos te vinden. Een zeer puike release, niets meer en niets minder.

Inferior - Vocals

Morbid - Guitar

KSS - Guitar

Ferrum - Bass

Torturer - Drums