Loading...

Embrional - Absolutely Anti-Human Behaviors

Gepost in Reviews door Eric Visceral op 11-06-2012

Tracklist

01. Possessed By Evil
02. Disgraceful Enslavement
03. Absolutely Anti-Human Behaviors
04. Necropolis
05. The Last Step Into Nothingness
06. Beyond The Abyss
07. Maniacal Madness
08. Bestial Torture
09. Dismal Sign
10. Mankind's Decline
11. Vermin Of The Earth

Zo dan!! Embrional uit Gliwice, Polen. Dat het met de metalscene in de buurt van het Oostblok wel snor zit, wordt met deze band wel weer extra duidelijk. Een band die voor mij nog onbekend was tot op heden en enig referentiemateriaal heb ik voor deze band dus (helaas) niet. Maar bij de eerste paar klanken van deze band krijg ik meteen een idee dat ik naar een kruising zit te luisteren van Lost Soul (eveneens uit Polen) en Immolation (USA), ten tijde van Unholy Cult (2002). Wat eigenlijk best een fijne mix is als ik eerlijk ben.

De productie van dit obscure stukje muziek ligt in handen van Arkadiusz Malczewski, die ook verantwoordelijk is voor albums van Decapitated, Azarath, Behemoth en Vesania (om er maar een paar te noemen). Maar niet alleen het muzikale 'plaatje', ook tekstueel heeft deze beste man zijn duit in het bekertje geworpen. Overigens moet ik er wel bij zeggen dat 't geheel een heel aangenaam geluid heeft en er zit ook echt zo'n typisch Pools randje aan het geheel, zoals Dismember dat typische Zweedse death metal geluid had zeg maar.

Possessed by Evil is de opener op dit album en laat ook meteen een goed beeld achter aan wat je voor de volle 38 minuten dat deze plaat duurt, kan verwachten. Rauw, log, lomp, snel, technisch, melodisch en vooral HARD!! Tenminste, totdat je bij het nummer Beyond The Abyss bent aanbelandt. Dan is het even een 1:44 minuut durende wapenstilstand en er wordt je een rustig instrumentaal nummer voorgeschoteld waar zelfs nog enige emotie in te vinden is: een érg fijn getimede afwisseling precies op 't midden van dit album om daarna nog effe een ruim kwartier op dezelfde voet door te gaan met een lekkere mix van niet per sé hele originele riffs of drumpartijen, maar 't luistert in z'n geheel gewoon erruhg lekker weg!

Absolutely Anti-Human Behaviors is een 11 nummers dikke plaat, die de band zelf omschrijft als 'Death Metal Annihilation and Mental Insanity', en ik kan ze daar op zich best gelijk in geven! Een erg fijn stukje herrie om de buren eens flink mee te pesten!

Marcin – guitars, vocals

Rychu – guitars

Armagog – bass, vocals

Camillvs – drums