Loading...

Dyscarnate - And So It Came To Pass

Gepost in Reviews door Eric Visceral op 12-06-2012

Tracklist

01. The Weight Of All Things
02. In The Face Of Armageddon
03. Cain Enable
04. A Drone In The Hive
05. Engraving Ecstasy
06. The Promethean
07. Grinding Down The Gears
08. Rise And Fall
09. Seizure
10. Kingdom Of The Blind

Het illustere gezelschap dat in 2002 een band startte onder de naam Incarnate bracht in 2004 slechts een demo uit, alvorens de bandnaam in datzelfde jaar werd veranderd naar het huidige Dyscarnate. Wat hier de reden toe is geweest is voor een ieder onbekend.

Als trio en als Dyscarnate wordt vervolgens voortvarend aan de weg getimmerd, met als tastbare bewijzen EP Annihilate To Liberate (2008) en full length debuut Enduring the Massacre (2010). Consequent twee jaar later is het dan tijd voor een nieuw album: And So It Came To Pass.

De drie heren uit Horsham (UK), spelen een vrij lompe en agressieve vorm van death metal die z'n invloeden haalt uit bands als Dying Fetus en Suffocation. Dat ze tevens hebben getourd met namen als Despised Icon (r.i.p.) en The Black Dahlia Murder verraadt ook meteen dat er de nodige deathcore invloeden in de muziek verwerkt zijn.

De korte en felle openingstrack The Weight of All Things laat je meteen kennismaken met de onbeholpen lompheid die je zonder ook maar enig pardon voor je kiezen krijgt, en dat ook nog gedurende de rest van dit album.

De nachtegaaltjes Henry Bates en Tom Whitty (die ieder voor zich ook meteen de bas en gitaar verzorgen), klinken uitnodigend voor mensen die van een rauwe growl houden, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Misery Index. De drumkunsten van Mark Unsworth zijn ook zeker niet onplezierig om naar te luisteren. Retestrak! Die vent is een held!

Final verdict: Deze schijf is awesome en behoort zeker tot een van mijn favorieten van 2012!

Tom Whitty - Guitar & Vocals

Henry Bates - Bass & Vocals

Matt Unsworth - Drums