Loading...

Hexa Mera - Descent Into Decay

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-06-2012

Tracklist

01. The Elemental's Rage
02. The Endless War
03. Carnage
04. Hear My Call
05. Product Of The Past

Op de zesde dag schiep god de mens, en zag dat het goed was. Dat verklaart in elk geval meteen de bandnaam: Hexa Mera is Oudgrieks voor zesde dag. Niet vanuit geloofsovertuiging, wel omdat de muziek gaat over oorlog en geweld dat enkel en alleen veroorzaakt wordt door de mens (de songtitels zijn wat dat aangaat veelzeggend). Inspiratie en creativiteit te over, geschikte bandleden bleken moeilijker te vinden. Een mooie zomerdag in 2010 bracht uitkomst, Hexa Mera is compleet.

In de zomer van 2011 wordt de eerste demo opgenomen: Descent Into Decay, waarmee de eerste vijf nummers zijn vastgelegd. De officiële release was op 12 november 2011, tevens het eerste optreden voor de band. In de zomer van 2012 zal Hexa Mera opnieuw de studio induiken voor de opnamen van het full length debuut. Want naast inspiratie en creativiteit, en daarmee veel nieuw materiaal, wil de band vooral laten horen wie ze zijn!

Had ik een paar maanden terug met Dawn Of Clarity ook al een jonge en enthousiaste band uit België die zich, niet gehinderd door beperkte productie- en songwriterscapaciteiten, vol overgave op de moderne melodeath / metalcore stortte, de vergelijking met Hexa Mera is snel gemaakt. Ook jong en enthousiast, zoekend naar een hedendaags eigen death metal geluid naar Zweedse / Scandinavische snit, zich niet bekommerend om de perfectheid van hun product(ie), want (ook?) in de woonkamer van de gitarist opgenomen. Niet geheel toevallig misschien hebben beide bands ook al eens het podium gedeeld.

De muziek bestaat uit een mix van moderne thrash (het begin van Carnage!) en melodieuze death metal. The Elemental's Rage en The Endless War rossen er lekker op los, waarbij in het laatste gedeelte van dat tweede nummer een lekkere groove wordt losgelaten. De zanger durft lekker te schreeuwen en geeft de nummers daarmee een flinke boost. In de basis bevalt het dubbele gitaarwerk me prima, de ideeën zijn er in elk geval, hier klinkt toekomstmuziek in door.

Ook Hear Me Call en Product Of The Past klinken best het aanhoren waard, maar je hoort dat hier een jonge band aan het werk is, de nummers lijken niet net helemaal af. De basis staat, de nummers hebben een lekkere drive, zijn kort, compact, maar missen nog finesse. Op vernieuwingsdrang is Hexa Mera niet te betrappen, maar waarom zouden ze ook, dat is zorg voor later. Eerst maar eens zorgen dat de muzikale ideeën op de instrumenten en in de muziek goed tot uiting kunnen worden gebracht.

Voor een eerste levensteken van een beginnende band, in ogenschouw nemend hoe het materiaal is opgenomen, kan Hexa Mera met een frisse blik de toekomst in kijken. Dit is duidelijk nog een jonge band die de eigen mogelijkheden nog moet gaan ontdekken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Yannick Schmit - zang

Pierre Baudez - drums

Dennis Hemmerechts - gitaar

Dennis De Braekeler - bas

Jan Huygens - gitaar