Loading...

BornBroken - The Healing Powers Of Hate

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-06-2013

Tracklist

01. Can't Quiet The Riot
02. Old News
03. Anger of The Day
04. I Will Rise
05. Control
06. It Has Begun
07. Birth of The Broken
08. Bleed The Sky
09. Reborn From The Ashes
10. The Healing Powers of Hate

BornBroken is een nieuwe Canadese metalband die zichzelf een paar maanden in oefenhok en studio heeft opgesloten om hun (vooral boze zo te horen) emoties de vrije loop te laten en vast te (laten) leggen op muziek. Resultaat: debuutalbum The Healing Powers Of Hate. Inderdaad boze muziek, die qua stijl ergens het midden houdt tussen thrash, groove metal en metalcore. Eigentijdse harde thrash metal zou ik zeggen.

Zowel groove als een hardcore attitude vormen een heavy basis voor de muziek van BornBroken. Zoals opener Can't Quiet The Riot laat horen is hardcore de band in elk geval niet vreemd, dit nummer barst uit z'n voegen van de boosheid, maar vergeet niet om af en toe gas terug te nemen voor de benodigde adempauze. Old News begint daarna lekker thrashy, met fijne gitaarriffs, en ontpopt zich na een minuut tot een uitermate groovy nummer.

Zo wisselt BornBroken lekker af tussen snelheid en groove, door middel van al dan niet verrassende breaks gaan de nummers daardoor niet gauw vervelen. De laaggestemde gitaren en hardcore vocalen zorgen er samen met de vaak vette break(down)s (Control!) voor dat de harde thrash zeer modern klinkt. Een uitgekiende, strakke productie doet de rest. Als ik vergelijkingen zou moeten noemen denk ik bijvoorbeeld aan Lamb Of God, Sepultura/Soulfly, maar vooral Hatebreed, of eventueel een moderne uitvoering van Pantera.

Ik hoop dat The Healing Powers Of Hate voor de bandleden van BornBroken inderdaad helend gewerkt heeft, volgens mij zijn ze wel aardig wat boosheid kwijtgeraakt zo te horen. De winnaar is in elk geval de luisteraar; de liefhebber van groovende thrashcore heeft er weer een lekker plaatje bij.

Simon Savard – Guitar

Jesus Salazar – Vocals

Tommy Vaillancourt – Bass

Mike Decker – Guitar

Jonathan Ménard – Drums