Loading...

Dissension - Of Time And Chronic Disease

Gepost in Reviews door Edwynn op 12-09-2013

Tracklist

01. Thralls To the Crucified
02. Graceless Death
03. Blacksteel
04. Brutality
05. Set To Kill
06. Legacy
07. Dreamsong Of The Divine
08. Of Time And Chronic Disease
09. Dissention
10. Apotheosis

Of Time And Chronic Disease is het eerste album van Dissension. De Canadese welteverstaan want, er schijnen meer bands met die naam rond te lopen of gelopen te hebben. Deze band begon in 2007 met het zich bewapenen met instrumenten onder de naam Set To Kill. In 2011 werd die naam vervangen door het veel beter bekkende Dissension en kon de campagne ten einde de metalscene op de weke knietjes te dwingen van start gaan.

Dissension brengt ons op haar eersteling een prettige mix van melodieus getinte death/black metal. Enige thrashinvloedjes zijn ook waarneembaar. Als geheel heeft de band goed gekeken wat er in Scandinavië gebeurt. En dan vooral bij bands als Arch Enemy, Children Of Bodom en At The Gates. Toetsen en gitaren vechten om de spotlights in lekker lopende nummers als Graceless Death en Brutality. Toch weet de band zich beter te beheersen dan dat clubje Finnen dat onder leiding van Alexi Laiho staat. In plaats van als een dolle otter de key- en fretboards op en neer te draven, kiezen deze mannen hun momenten veel zorgvuldiger en daarmee onderscheiden zij zich ook van hun bekendere collega’s.

De hoogtepunten zijn wat mij betreft het agressieve Legacy en het knap geconstrueerde titelnummer. Dissension kan venijnig zijn, maar ook interessante melodieuze sfeerschetsen neerzetten. Producer Kevin Jardine heeft Dissension een uitstekend geluid meegegeven. De diverse partijen zijn goed te volgen. Er is niet teveel plamuur over de sporen heen gekwakt zodat het allemaal gewoon lekker ruw klinkt. En zo hoort het.

Dissension overtuigt met Of Time And Chronic Disease. Ondanks dat er veel bekende Scandinavische invloeden te bespeuren zijn, is het toch een album dat goed weghapt. Iets meer eigenzinnigheid zou welkom zijn op een volgende release, maar verder klinkt het als een spreekwoordelijke klok.

Nathan Afilalo - Guitar, Vocals

Oli Aveline - Bass

Matteo Conti - Guitar

Andrew Proppe - Keyboards

Anthony Pulcini - Drums