Loading...

Conteched Update

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 27-08-2009

Conteched releast binnenkort de tweede demo: In Poor Company. Deze demo met vier vette tracks, is de opvolger van Criminal Industry uit 2008, een demo die positief werd ontvangen. Sindsdien heeft Conteched gespeeld in Nederlandse en Belgische zalen.

Tracklist :

In Poor Company

Just a Moment

Breathing Sand

It Ends Here

Inmiddels heeft de band bijgedragen aan drie internationale verzamelcd’s en is op radio en webcasts geweest in onder meer de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Met twee aanbiedingen van muzieklabels op zak, werkt Conteched intussen aan de eerste full-length cd, die halverwege 2010 het licht zal zien. Bassist Peter Degen en gitarist Fred Lont werken ruim vijftien jaar samen. Hoofdzakelijk in de industrial dancemetalband Reel, een gezelschap met vele internationale remixes, zes full-length cd’s en optredens met gerenomeerde namen als Rammstein, Einstürzende Neubauten en The Young Gods op hun naam. Met deze achtergrond werd Conteched in 2005 opgericht. Een oprichting die pas compleet was in oktober 2007 met het aantrekken van zanger Joram Bronwasser. Drummer Arjan Verhoeven besloot begin 2009 de band te verlaten. Hij is vervangen door Tijn Scholtze.

“Deze out-of-the-box-denkende band is wat mij betreft Neerlands nieuwe hoop.” - Nedermetaal, 2008

“Ik denk dat deze cd veel metalfans zal bekoren…” - Aardschok, 2008

“Verdomd lekkere demo en nog “Made in Holland” ook, wat wil je nog meer als industrialliefhebber? Inderdaad, een volledig album!” - Lords of Metal, 2008

“This first three track promo is a very promising start for this foursome, and it seems like a certainty that they will crush many more souls besides just mine.” - Industrialized Metal Webzine, 2008

Conteched is :

Joram Bronwasser – lyrics executive

Peter Degen – long wave distributor

Fred Lont – high string operator

Tijn Scholtze – metrics engineer

Laatste nieuws : Conteched zal op 4 december een optreden verzorgen in JC Plaza In Ermelo in het kader van NoordGelderschMetaal !

Conteched [NL]