Loading...

The Devil's Blood - I'll be Your Ghost (12")

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-09-2009

Tracklist

1) I'll be your Ghost (4:12)
2) Voodoo Dust (Live rehearsal) (11:59)

De geschiedenis van het Eindhovense The Devil's Blood gaat pas twee jaar terug, maar er is in die tijd al heel wat over de band geschreven. Deze band is behoorlijk gehyped de laatste tijd, en het gevaar bestaat dan altijd dat het tegenvalt. The Devil's Blood is een typisch geval van "love it or hate it" , je valt er voor of vindt het allemaal maar gebakken lucht. Wanneer je echter door alle gimmicks en poespas van de band heenkijkt (en luistert natuurlijk) hoor en zie je een band die staat voor goed geschreven en gespeelde rockmuziek. Zij omschrijven zelf hun optredens als satanische rituelen en geven daar op het podium een geheel eigen draai aan. Maar buiten dat weten de bandleden heel goed hoe ze moeten musiceren. Over die bandleden wordt ook behoorlijk geheimzinnig gedaan, wat alleen maar bijdraagt aan de occulte sfeer die de band oproept.

Muzikaal mag je bij The Devil's Blood denken aan een mengeling van vroege hardrock, psychedelica en heel premature metal. Haal de waterpijp maar tevoorschijn, of weet ik veel waar je op kunt wegtrippen, want The Devil's Blood staat garant voor zweefmuziek van de bovenste plank. De muziek van deze band is dus eigenlijk verre van origineel, maar het materiaal wordt met een griezelige perfectie uitgevoerd en roept een sfeer op waar je niet aan ontkomt. De band is prima in staat tot het schrijven van tijdloze, meeslepende, bijna verslavende songs.

Deze 12" of mini-cd I'll be Your Ghost is uitgebracht als voorloper voor het aanstaande full length debuut van The Devil's Blood. Het titelnummer is een krachtig, compact rocknummer dat uitstekend weergeeft waar de band voor staat. Vanaf de eerste tonen waan je je in de jaren 70, de prachtig vervormde zang werkt daar in hoge mate aan mee. Het zijn deze zangeres (!) en het sterke gitaarwerk die je moeiteloos door het nummer heenloodsen, dat alweer is afgelopen voor je er erg in hebt.

Kant B van deze 12" wordt gevuld door Voodoo Dust. Dit nummer stond al op een eerdere EP, maar heeft nu als "live in de studio" opname een tweede leven gekregen. In tegenstelling tot voorgaand nummer is Voodoo Dust verre van compact, met zijn speelduur van zo'n twaalf minuten is hier eerder sprake van een space-trip. Volledig in de geest van de bekende jaren 60 en 70 psychadelische rockbands wordt er heerlijk op los gefreakt in dit nummer. Er lijkt geen eind te komen aan de verrukkelijke gitaarsolo's en hallucinerende riffs. Denk hierbij aan live uitvoeringen als Lynyrd Skynyrds Freebird of Jefferson Airplanes White Rabbit, inderdaad voer voor de oudere hippies onder ons.

Ik geef toe dat het The Devil's Blood virus ook mij aardig te pakken heeft. Ik kijk dan ook halsreikend uit naar het aanstaande volledige cd debuut van deze band. The Time of no Time Evermore gaat ie heten en ik ben er klaar voor ! Hopelijk kunnen we dan ook meer over de band en bandleden zelf vertellen, want die geheimzinnige sfeer weten ze goed vast te houden.

F. The Mouth of Satan

S.L.

B.

T.