Loading...

Drakkar - Run With The Wolf

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-05-2015

Tracklist

CD 1:
01. Rise Of The Dark Lords (intro)
02. Under The Banners Of War
03. Run With The Wolf
04. Watcher Of The Wall
05. Ride The Storm
06. Burning
07. Southern Cross
08. Gods Of Thunder
09. Invincible
10. Call Of The Dragonblood
CD 2:
11. Coming From The Past
12. Dragonheart
13. Eridan Falls
14. Pure Of Heart
15. Galadriel' Song (Orchestral)

De Italiaanse power metalband Drakkar hobbelt al zo'n 20 jaar rond op deze aardkloot. Drie jaar geleden keerde de band na tien jaar afwezigheid terug aan het platen-front met When Lightning Strikes, waarop de krachtige power metal nadrukkelijk gezelschap krijgt van symfonische elementen. Deze keer duurt het niet zo lang voor een opvolger verschijnt, Run With The Wolf is inmiddels uit sinds maart.

Op dit nieuwe album heeft Drakkar zichzelf inmiddels wel gevonden. De basis is nog altijd typisch Italiaanse, stoere power metal met z'n epische momenten. Na de sferische opener/intro Rise Of The Dark Lords herkennen we met Under The Banners Of War direct de gelijkenis met de veel bekendere landgenoten van Rhapsody (Of Fire). Een band waarmee ik Drakkar op het vorige album ook al vergeleek. Maar om deze band nu als kloon af te doen gaat me te ver, Drakkar laat namelijk ook nog wel wat andere dingen horen.

Titelnummer Run With The Wolf dat hierna volgt kent namelijk een belangrijke rol voor de toetsen, dit nummer krijgt hiermee heel voorzichtig een beetje een jaren '70 prog-tintje. En doet me met zowel gitaar- als orgelgeluid behoorlijk denken aan Deep Purple (en ook wel Uriah Heep) zoals die in het begin van die jaren '70 klonken. Zoals verwacht na het vorige album eisen vooral die toetsen dan ook een hoofdrol voor zich op; terecht of onterecht ... Dat er toch ook voor de liefhebbers van krachtige metal nog genoeg te genieten valt mag bijvoorbeeld blijken uit Watcher Of The Wall, dat met recht power metal mag heten.

Een opvallend nummer is Ride The Storm, dat opgesierd wordt met feestelijke doedelzakgeluiden, en daarmee uiteraard ook wel een zeker folk-gehalte met zich meebrengt. Buiten dat is het nummer wel gewoon hardstikke herkenbaar Drakkar, inclusief gitaar- en proggy orgelsolo. Hoewel Southern Cross zich aandient als de verplichte ballad van het album, begint het nog als een ingetogen kampvuurdeuntje, dat het in eerste instantie moet hebben van de sfeervolle akoestische gitaar en fluitjes. Al mag de (voorspelbare) opbouw naar een zwaardere invulling - opnieuw een beetje folk-achtig - natuurlijk niet ontbreken. Dat afsluiter Call Of The Dragonblood het meest epische nummer is van Run With The Wolf is uiteraard ook zo voorspelbaar als iets, buiten dat is het wel een van de betere nummers van het album, vooral vanwege de veelzijdigheid die het laat horen.

Over het geheel genomen voldoet Drakkar op Run With The Wolf aan alle power metal-kenmerken: niet te ingewikkelde, catchy refreintjes met min of meer cleane zang (ik ben geen liefhebber van deze zanger, maar zijn kunsten volstaan hier), flitsend, melodieus gitaarwerk en een overdaad aan toetsen. Daarnaast proberen de Italianen in elk geval wat eigens toe te voegen, zoals folk- en fantasy/sprookjes-elementen. Helaas pakt juist dat niet altijd even positief uit.

Dit nieuwe album bevat als toetje ook nog een bonus-CD met opnieuw opgenomen nummers van de eerste drie platen: Coming From The Past en Dragonheart van het eerste album Quest For Glory; Eridan Falls en Pure Of Heart van Gemini; en Galdriel' Song van Razorblade God. Een leuke kennismaking als je Drakkar nog niet kende. Doe er je voordeel mee!

Dario Beretta - Gitaar

Corrado Solarino - Toetsen

Davide Dell’Orto - Zang

Simone Cappato - Bas