Loading...

Soulfly - Archangel

Gepost in Reviews door Peter Hagen op 23-10-2015

Tracklist

01. We Sold Our Souls To Metal
02. Archangel
03. Sodomites
04. Ishtar Rising
05. Live Life Hard!
06. Shamash
07. Bethlehems Blood
08. Titans
09. Deceiver
10. Mother Of Dragons

Soulfly heeft als band denk ik niet veel introductie meer nodig. De band van de charismatisch zanger Max Cavalera, laat voortdurend een duidelijk verleden met zijn voormalige band Sepultura zien. Ondanks de nodige andere projecten, blijft Max met Soulfly toch ook nog bijna twee-jaarlijks nieuwe albums maken. Het inspirerende vuur wakkert niet, maar brandt vurig bij deze Braziliaan.

Laat ik voorop stellen dat ik Soulfly eigenlijk alleen van live optredens ken, niet van de albums, waarbij het optreden afgelopen jaar bij het 30 jaar Tivoli Oudegracht het meest recente was. Ik heb van de band muzikaal nooit echt een hoge dunk gehad, ook vanwege het veelvuldig terug vallen op het verleden met de eerder genoemde band. Nu ik als een soort semi verplichting door het hele album aan het luisteren ben, moet ik toch bekennen dat ik hier op terug kom. Waar vele bands albums afleveren voorzien van dezelfde soort riffs met bijpassende dezelfde nummers, levert Soulfly een album met karakter en diversiteit.

De openingstrack We Sold Our Souls To Metal, al eerder als single verschenen dit jaar, zet de toon voor het album. Onverwacht en uptempo, afgewisseld door groovende ritme secties. Ik moet heel even wennen aan de sound van het album, maar dat ben ik na een minuut ook weer vergeten. De tracks staan bol van de samenwerking tussen beide gitaristen. Het Braziliaanse bloed is nog steeds terug te horen in de riffs, aangevuld met de invloeden van gitarist Marc Rizzo. Daarnaast is dit het tweede album waar 'zoon van' Zyon Cavalera op te horen is, en hij ontplooit zich tot een ware meester trommelaar.

Een album dat barst van de diversiteit zou ik het simpel willen noemen. Groovende riffs zoals we die gewend zijn uit de Cavalera familie, aangevuld met lompe stukken en mee-zing refreintjes. Thrashy riffs wisselen af met duistere passages. Liefhebbers van Soulfly, maar ook van de eerder genoemde band, zullen hier absoluut niet op vast lopen.

Max Cavalera - Vocals, Guitars

Marc Rizzo - Guitars

Zyon Cavalera - Drums

Tony Campos - Bass, Vocals