Loading...

Seven Waters - Hunter's Prey

Gepost in Reviews door Linda Heeringa op 05-02-2016

Tracklist

1. Hunter's Prey
2. Weight of Loss
3. Mother Egypt: All for Love
4. Broken Images

Het vaderlandse Seven Waters vindt het leuk om hun fans een beetje te plagen. Er werd na de release van hun eerste EP, Pathfinder uit 2012, blijkbaar gehoopt op een full-length. Maar nee! Eerst moet men het doen met hun tweede EP Hunter’s Prey. Ze kunnen het zich in elk geval veroorloven. Als je in Groot Brittannië al op de radio word gehoord, doe je vast wat goed.

Ze blijken qua geluid en feeling een beetje een stoerder zusje te zijn van Seventh Sin, dat het ook prima deed in o.a. Engeland. Zangeres Karen klinkt echt niet slecht maar bij vlagen wat vlak. Kan ook aan het feit liggen dat ze wat zachtjes in de mix staat. De muziek zelf moet het wat meer hebben van de keyboard-koortjes erachter en de gitaarsolo’s die zo af en toe eens opduiken, maar die elementen zijn er juist voor om de muziek naar het goede niveau te tillen.

De eerste twee nummers van dit vier tracks tellende mini-album zijn eigenlijk elkaars opvolger. Houden een beetje dezelfde snelheid vast, zijn ergens wel catchy en ergens complex genoeg om niet meteen een oorwurm te worden. Maar dat houdt de luisteraar alleen maar geboeid genoeg om dit plaatje nog een keer op te zetten!

Het beschikt ook over een prima semi ballad: Mother Egypt: All For Love. Deze begint langzaam en zelfs een tikje bitterzoet romantisch, maar werkt zich verder naar iets complexer materiaal, en tegen het einde valt er zelfs van een klein epos te spreken. Karen haalt hier al wat meer uit haar strot, en het resultaat maakt mij zeer tevreden.

Het laatste nummer Broken Images is een vlotte, met zo af en toe uitschieters naar wat complexere prog metal. Hier komt de waarde van eerder genoemde gitaar- en keyboardsolo’s echt naar voren. Met de balans snelle drums – vloeiende zanglijn zit het ook prima, en dat is altijd iets dat ik echt kan waarderen. Het zijn dit soort kleine dingetjes die goeie muziek maken naar mijn smaak!

Oke, de kwaliteit is niet echt nog on par met de grootheden in het genre, maar dan is dit ook nog maar hun tweede EP. Zet een goeie producent en mixer erbij, en we hebben een nieuwe Delain in handen!

Maarten Vloon - Keyboards

Robert Molenaar - Drums

Michiel Leijzer - Guitars

Karen Leijzer - Vocals