Loading...

Negen nieuwe namen voor 3e editie ScumBash

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 22-12-2015

​Oldschool Britse en Belgische punkrockgrootmeesters. Een Amerikaanse hardcoregigant. Psychobilly veteranen uit Londen. Een Hongaars speedfolk freakpunkzestal met een explosieve feestcocktail van Karpatische folklore, ska en punk. Blues-rock-punk-kroegvechterstrio uit the deep south. Van om de hoek uit Duh Haag: punk/hard/glam/garage/pub/SubRock-‘n’-roll. The hardest working band from Rotterdam; psychobilly that makes your ears bleed! En tot slot een Haags-Rotterdams combo dat als tijdmachine fungeert met pakkende bluegrass, rockabilly, country en hillbilly uit de vorige eeuw.

Ofwel: de organisatie van ScumBash heeft GBH, The Kids, Slapshot, The Meteors, Bohemian Betyars, Daddy Long Legs, The SubRockers, Cenobites en Stringcaster toegevoegd aan de aankomende derde editie van het internationale rock-‘n’-rollfestival op zaterdag 20 februari 2016 in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Eerder werden al Turbonegro, Bloodshot Bill, Batmobile, DeWolff en The Skadillacs aangekondigd. Meer namen volgen spoedig.

Robert van Schorem (mede-organisator van ScumBash): "Een bonte mix van muziekstijlen die helemaal bij ScumBash past. Ik zie de fraaie parade van vetkuiven, langharigen, rockers, kaalkoppen, pin-ups en hanekammen zo voor me. Het programma is nog niet compleet hoor, maar dat het een fantastische dag gaat worden staat voor ons vast. In 2016 bestaat Schorem Barbier trouwens vijf jaar, dus hebben we een extra reden om nóg harder te feesten."

Tickets

Tickets a € 39,- (exclusief servicekosten) zijn verkrijgbaar bij The Old School, Primera’s en bij Schorem zelf in de winkel – of online via de website. Kniptickets zijn inmiddels ram uitverkocht.

​ScumBash 2014 en 2015

De eerste twee edities van ScumBash kenden een vliegende start. Duizenden liefhebbers van psychobilly, punkrock, hardcore, surf, ska, hardrock, country, roots en verwante muziekstijlen -maar vooral van een rock-‘n’-roll levensstijl- trokken naar de markante Van Nellefabriek in Rotterdam om daar een mooi feestje te vieren dat een eigen plek in de festivalwereld inneemt. De Van Nellefabriek blijkt voor ScumBash de perfecte locatie. Het karakteristieke gebouw is één van de voornaamste industriële monumenten in Nederland. Het ademt historie en weerspiegelt het authentieke gevoel van een eeuw geleden, dat bij de bijzondere sfeer van het festival past.

Bohemian Betyars, Cenobites [NL], GBH [GB], Scumbash [NL], Slapshot [US], Stringcaster, Subrockers [NL], The Daddy Long Legs [NL], The Kids [BE], The Meteors [US], Van Nelle Fabriek [NL]